Un dels rellotges de luxe robats l'han trobat amagat en un peluix (Mossos d'Esquadra)

Detingut per robar rellotges valorats en 400.000 euros que amagava en peluixos i sabates

La policia busca dues persones més, que vivien amb el detingut i que haurien fugit

Els Mossos han detingut un home, i en busquen dos més, que vivia en un pis on amagaven rellotges de luxe robats per revendre'ls més tard al mercat il·lícit.

Es tracta d'un punt de receptació, on s'han trobat 13 rellotges valorats en 400.000 euros. El detingut vivia en un habitatge situat al districte de Sant Martí, amb dues persones més, sobre les que hi ha una orde de recerca i captura, que assaltaven turistes a Barcelona.

La investigació que ha dut a terme el grup Titani dels Mossos d'Esquadra, especialitzat en aquest tipus de robatoris, es va iniciar arran de la denúncia dela sustracció de forma violenta d'un rellotge de luxe al centre de la ciutat. La investigació ha permès identificar el domicili que utilitzaven els lladres per refugiar-se i amagar els rellotges.

 

Rellotges amagats en un peluix

El 5 de juny es va denunciar un robatori violent d'un rellotge valorat en 8.500 euros al districte de Sant Martí. Segons la nota policial, un dels autors del robatori es va apropar a la víctima per l'esquena i la va agafar del braç on portava el rellotge. Després de diverses estrebades, el lladre va aconseguir sostreure-l'hi i va marxar en patinet, amb un altre home que vigilava l'actuació.

Els lladres acostumen a sostreure les pertinences personals emprant violència premeditada. També acorralen les seves víctimes i si és necessari les agredeixen per aconseguir els seus objectius. Segons els Mossos, el modus operandi utilitzat en aquest cas es correspon al que fan servir altres lladres especialitzats en aquest tipus de delictes.

En aquest cas, la investigació ha permès identificar un pis on vivien presumptes autors de fets delictius i on amagaven els rellotges per després col·locar-los al mercat il·lícit. Durant l'entrada i escorcoll judicial a l'habitatge es van recuperar 13 rellotges de luxe valorats en gairebé 400.000 euros amagats en llocs poc comuns, com sabates, llums de sostre i un peluix.

Els autors buscaven víctimes turistes, utilitzaven la violència per cometre el robatori i escollien sempre rellotges tenint en compte el seu valor i la facilitat per transportar-los i amagar-los.

L'home detingut tenia 13 rellotges de luxe robats amagats a casa (Mossos d'Esquadra)

Un home detingut i dos més en cerca i captura

A l'interior del domicili la policia va detenir un home per un delicte de receptació. El detingut té, a més, cinc antecedents per delictes contra el patrimoni. Dos lladres més vinculats amb el detingut que vivien en aquest pis tenen una ordre de cerca i detenció per la seva implicació amb els fets del dia 5. Les indagacions policials han determinat que aquestes persones han fugit del país per la pressió policial.

Entre aquestes tres persones denunciades acumulen un total de vuit requeriments i 35 antecedents policials.

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que darrere la receptació d'aquests rellotges de luxe, d'alt valor econòmic, entre els quals hi ha peces exclusives i úniques, hi ha xarxes criminals que s'encarreguen de vendre'ls a l'estranger, on hi ha menys dificultats per seguir-ne el rastre.

Resolen dos robatoris més

El grup Titani ha resolt dos robatoris més, comesos entre maig i juny, i ha detingut 4 persones, que en total acumulen un total de 34 antecedents.

Un dels delictes va passar el 17 de maig, segons informa la policia, quan un dels autors, de manera discreta, va assenyalar al seu grup la persona que portava el rellotge de luxe i es va quedar en un segon pla. La víctima va ser abordada per un segon autor, que la va agafar per l'esquena i el braç per arrencar-li el rellotge i un anell que portava posat, valorats en 50.000 euros cada un. Mentrestant, un tercer home va agafar un patinet elèctric i es va situar en un lloc estratègic per fugir amb el suposat autor dels fets

L'1 de juny es van detenir dos dels presumptes autors, que van passar a disposició judicial del jutge. 

L'altre cas va tenir lloc el 22 d'abril. Un dels lladres va assenyalar les víctimes, interactuant amb elles: els va demanar una fotografia i es va fer un selfie. L'altre lladre, amb la víctima identificada per la fotografia, va fer una estrebada del rellotge, valorat en 5.000 euros, que portava posat.

Després de la confusió del moment, la víctima va relacionar l'actuació de les dues persones. A més, mentre estava denunciant els fets a la comissaria, va reconèixer un dels autors, quan uns agents el conduïen a les dependències policials per a una identificació per altres fets delictius.

La investigació va permetre identificar el segon autor dels fets que els Mossos van detenir el 24 de maig. Els dos presumptes lladres van passar a disposició judicial.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut