Els agents van recollir l'obra al pas del Pertús i la van traslladar al Museu Nacional del Prado (Policia Nacional)

Detingut per intentar exportar a Itàlia un Da Vinci fals: valia 3.000 euros i no 1,3 milions

L'home ha estat acusat de contraban perquè l'obra tenia un permís caducat des de feia mesos
Redacció
TEMA:
Policial

La policia ha detingut un home a Madrid per intentar traslladar a Itàlia un quadre fals de Leonardo da Vinci amb el permís d'exportació caducat. Segons els documents, la peça es titulava "Retrat de Giacomo Trivulzio" i tenia un valor d'1,3 milions d'euros.

La investigació va començar l'estiu de fa dos anys, quan les autoritats franceses van intervenir l'obra a la localitat de Modane, a prop de la frontera amb Itàlia. Llavors van alertar els agents de la Brigada de Patrimoni Històric de la policia espanyola, ja que l'origen del quadre era Madrid. 

L'home, que pretenia portar la pintura fins a Milà, va quedar en llibertat, però es va obrir una investigació per esbrinar si es tractava d'un delicte de contraban.
 

El quadre era una imitació

Davant les sospites que el quadre fos un frau, els agents van fer una consulta al Ministeri de Cultura, que va dictaminar que el permís era autèntic, però que estava caducat des de feia uns quants mesos, i per això es tractava d'una exportació il·legal.

Amb aquesta informació, la policia va recollir l'obra al pas fronterer del Pertús i la va traslladar al Museu Nacional del Prado, on un equip d'experts va dur a terme un estudi tècnic.

Segons s'ha sabut aquest dimarts, l'informe definitiu dictamina que es tracta d'una imitació dels models de retrats milanesos de finals del segle XV i principis del XVI. La imitació s'hauria pintat a principis del segle passat amb intencions fraudulentes. L'autor, per tant, no pot ser ni Da Vinci ni de cap dels artistes italians de la seva època.

Així doncs, els tècnics han rebaixat dràsticament el seu valor econòmic: no val més d'un milió d'euros, sinó que el preu oscil·laria entre els 3.000 i els 5.000 euros. 

Per tot això, els agents han localitzat a Madrid el sospitós i l'han detingut com a suposat autor d'un delicte de contraban.

 

ARXIVAT A:
Policial Art
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut