Nacho Cano va ser un dels integrants de Mecano entre el 1981 i el 1998, juntament amb Ana Torroja i el seu germà José María (EFE/Fernando Villar)

Detingut Nacho Cano acusat de contractar migrants en situació irregular per al seu musical

La policia ha deixat l'exmembre de Mecano en llibertat amb càrrecs a l'espera que el jutge el cridi a declarar 

Redacció/AgènciesActualitzat

La Policia Nacional ha detingut el compositor i productor musical Nacho Cano acusat de contractar presumptament persones migrades en situació irregular per al musical "Malinche", que ofereix des del 2022 a Madrid.

Segons ha avançat la Cadena Ser, els agents han arrestat l'exmembre de Mecano aquest dimarts després de rebre diverses denúncies per part de treballadors de l'espectacle.

Nacho Cano està acusat d'un delicte contra els drets de la població migrant i d'un altre contra els drets dels treballadors. Després de prendre-li declaració aquest mateix dimarts a comissaria, la policia l'ha deixat en llibertat amb càrrecs a l'espera que el jutge el cridi a declarar. 

En el mateix operatiu la policia també ha detingut una dona que tindria relació amb els fets delictius que s'investiguen i amb el productor teatral.

Cano va estrenar el musical "Malinche" el setembre del 2022 i ja suma més de 500 funcions. La producció se centra en el personatge de la indígena Malinche i la seva història d'amor amb el conqueridor Hernán Cortés.

El musical va tirar endavant malgrat les declaracions que va fer el 2019 el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, en què exigia al rei Felip Vi i al papa Francesc unes disculpes pels abusos comesos pels espanyols durant la conquesta de l'actual Mèxic.

Nacho Cano va respondre que el musical és una oda al mestissatge i a la conquesta de Mèxic i que, amb la seva obra, no volia jutjar ningú.

"Malinche" es va estrenar el 2022 i ja se n'han fet més de cinc-centes funcions (Europa Press/Juan Barbosa)

"Malinche" va suposar el retorn de Nacho Cano a la primera plana del món musical després d'uns anys de carrera en solitari. El músic va viure un gran èxit amb el seu grup Mecano, juntament amb el seu germà José María i Ana Torroja, que van separar-se definitivament el 1998. 

Els últims anys, la figura de Nacho Cano ha estat polèmica per la seva proximitat al Partit Popular i al govern d'Isabel Díaz Ayuso. 

El 2021 va rebre la Gran Creu del 2 de Maig de la Comunitat de Madrid. Durant l'acte, va elogiar la gestió de la presidenta Isabel Díaz Ayuso durant la pandèmia i li va retornar la medalla per ser "valenta, tan bona presidenta i per mantenir els teatres oberts".

ARXIVAT A:
PolicialTeatreMúsica
Anar al contingut