Imatge d'arxiu de la persecució d'una narcollanxa
Imatge d'arxiu de la persecució d'una narcollanxa (Europa Press)
Cadis

Detingut el suposat conductor de la narcollanxa que va matar dos guàrdies civils a Cadis

A banda d'arrestar el presumpte homicida, els investigadors han identificat tres persones més, que estarien relacionades amb l'atac del mes de febrer

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut finalment a Cadis el suposat conductor de la narcollanxa que va provocar la mort dels dos guàrdies civils de Barbate. Els fets van passar al febrer, quan els narcotraficants van envestir els agents, que anaven en una embarcació de vigilància, una zòdiac, a l'estret de Gibraltar. Van morir dos dels sis ocupants de la nau. 

A banda del presumpte autor de l'homicidi, de 32 anys, fonts policials assenyalen que hi ha tres persones més relacionades amb l'atac que han estat identificades i sobre les quals s'ha decidit emetre ordres internacionals de cerca i captura. Serien les tres persones que acompanyaven el conductor a la narcollanxa. A tots quatre els haurien identificat fa poc al Marroc. 
 

Una envestida aplaudida des de terra

L'envestida va tenir lloc davant de la mirada de moltes persones, que victorejaven l'escena des de terra. Aquestes persones animaven els ocupants de la narcollanxa i increpaven els agents amb crits de "piolins" o "maricons". 

Un dels dos agents morts, un home de 43 anys, era de Barcelona, i l'altre, de San Fernando, Cadis. En l'atac també van quedar ferits diversos agents, un dels quals és de Terrassa. Els dos agents catalans estaven desplaçats a la zona en la lluita contra el narcotràfic.

Després d'aquests fets, la fiscal antidroga de Cadis, Ana Villagómez, va denunciar la falta de recursos per lluitar contra una situació que va qualificar d'"alarmant". 
 

Confusió en la identificació del pilot

La detenció del presumpte homicida suposa un avanç en la investigació. Entre les primeres detencions que es van fer, inicialment els investigadors van identificar el suposat autor dels fets, però més endavant van determinar que encara no s'havia pogut detenir el conductor de la narcollanxa.

La investigació de les imatges dels fets va concloure que la llanxa del patró Francisco Javier M. P., àlies Kiko el Cabra, no va ser la que va atacar els agents. Els sis primers detinguts, que ara estan en llibertat, van comparèixer al jutjat de Barbate al juliol i, segons fonts de la investigació, van aportar dades "reveladores" que han conduït a la identificació de l'ara detingut i els seus acompanyants. 

Els agents van localitzar al març l'embarcació que va envestir els guàrdies civils, quan navegava a unes 20 milles nàutiques al sud de la platja de La Antilla, a Huelva. La nau presentava danys compatibles amb l'impacte amb una patrullera de la Guàrdia Civil, encara que havien intentat camuflar-los, segons el cos.

 

ARXIVAT A:
DroguesGuàrdia Civil
Anar al contingut