Detingut el presumpte autor de l'apunyalament a Solingen, que s'ha entregat i ha confessat

L'home, d'origen sirià, hauria estat amagat des de l'atac de divendres al vespre, en què van morir tres tres persones i vuit més van quedat ferides

RedaccióActualitzat

La policia alemanya ha detingut el presumpte autor de l'apunyalament múltiple d'aquest divendres a la nit a la ciutat de Solingen que ha deixat tres persones mortes i vuit de ferides.

És un home d'origen sirià de 26 anys que hauria arribat a Alemanya el 2022 i era demandant d'asil. No estava classificat com a islamista radical i ha confessat els crims després d'entregar-se voluntàriament aquesta nit.

"Un home de 26 anys s'ha entregat a les autoritats que fan la investigació i afirma ser responsable de l'atac", assegura la policia en un comunicat.

La detenció es va fer aquest dissabte al vespre en un centre de refugiats proper al lloc de la matança i la Fiscalia antiterrorista alemanya ha assumit la investigació i assegura que l'home és sospitós de pertànyer Estat Islàmic, organització que ha reivindicat l'atac.

El ministre de l'Interior de la regió de Renània del Nord-Westfàlia assegura que la detenció s'ha fet després d'una investigació que els ha portar fins al centre de refugiats. "Creiem que és el sospitós que buscàvem", ha assegurat i ha afegit que els treballs policials continuen perquè "encara no sabem tots els detalls".

També ha explicat que es tracta de l'home que van estar buscant durant tot dissabte i que és "màxim sospitós", ja que s'han trobat proves de l'atac. Segons informen mitjans locals en el moment de la detenció l'home portava roba tacada de sang i hauria estat amagat en un pati durant més de 24 hores, des que va cometre l'atac.


Dos detinguts més

També s'ha detingut dues persones més de l'entorn de l'agressor, un d'ells menor d'edat, de 15 anys. Aquest segon hauria tingut coneixement de l'acció. L'altra detenció es va fer aquest dissabte a la tarda en un escorcoll al mateix centre d'acollida de refugiats.

Les víctimes mortals de l'atac de divendres a la plaça Fronhof, al centre històric de Solingen, mentre se celebrava un festival, eren dos homes de 56 i 67 anys i una dona de 56 anys i, pel que fa als ferits, quatre es troben en estat crític, dos estan greus i dos, lleus.


Estat Islàmic reivindica l'atac

L'organització terrorista Estat Islàmic ha reivindicat l'atac. Ho ha fet en un comunicat en què assegura que l'autor és un dels seus soldats i ha assenyalat que va actuar contra el que han anomenat una "concentració de cristians". També afirma que es tracta d'una "venjança pels musulmans a Palestina i arreu.

El grup no n'ha donat més detalls ni ha presentat cap prova de la vinculació de l'autor del crim amb l'organització.

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat IslàmicAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut