Els equips de rescat segueixen treballant sense esperança de trobar ningú amb vida (Reuters)

Detingut el capità del vaixell que va envestir un ferri turístic al Danubi

De les 35 persones que anaven a bord, de moment hi ha 8 morts i 20 desapareguts en el naufragi de Budapest
Redacció Actualitzat

Les autoritats hongareses han detingut el capità de l'embarcació de grans dimensions que dimecres a la nit va envestir un petit ferri turístic al riu Danubi, a Budapest, Hongria. Així ho ha informat la capitania de la policia de Budapest en un comunicat.

Els investigadors hongaresos diuen que tenen suficients indicis per acusar l'ucraïnès de 64 anys C. Yury, capità del Vicking, del delicte d'haver posat en perill el transport fluvial i provocat un accident massiu i letal, diu la nota.

 

Imatges del moment del xoc entre les dues embarcacions al riu Danubi (AFP)

 

Unes 20 hores després del naufragi al Danubi, les autoritats tenen poques esperances de trobar algun dels 20 desapareguts amb vida, principalment per les baixes temperatures de les aigües del riu, inferiors als 15ºC.

De les 35 persones que anaven a bord, la majoria turistes sud-coreans, només n'han sobreviscut 7. De moment, els equips de rescat, que ja tornen a treballar, només han recuperat 8 cadàvers i busquen els desapareguts riu avall. El fort corrent de l'aigua dificulta la recerca. L'últim cadàver s'ha trobat a tres quilòmetres del lloc de l'accident.

 

Persones mirant el lloc de l'accident, a prop del pont Margaret al riu Danubi (Reuters)

 

La ministra d'Exteriors de Corea del Sud, Kang Kyung-hwa, es reuneix avui a Budapest amb les autoritats d'Hongria per impulsar les investigacions sobre el naufragi.

 

La ministra d'Exteriors de Corea del Sud, Kang Kyung-hwa, amb el ministre d'Exteriors hongarès, Peter Szijjarto (Reuters)

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut