Primer pla de l'exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro, el Yoyas
Carlos Navarro, conegut com el Yoyas, està condemnat per violència masclista (EPTV)

Detingut a l'Anoia Carlos Navarro, el Yoyas, fugit en ser condemnat per violència masclista

L'exconcursant de "Gran hermano" va desaparèixer fa 19 mesos, quan se'n va decretar l'ingrés a la presó per complir una condemna de 5 anys i 8 mesos per maltractar l'exdona i els dos fills

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut a l'Anoia Carlos Navarro, conegut com el Yoyas, un exconcursant del programa de televisió "Gran hermano" fugitiu de la justícia des del novembre del 2022.

Navarro està condemnat amb sentència ferma a gairebé sis anys de presó per un delicte de maltractament habitual, quatre delictes de lesions, un delicte lleu d'amenaces i un delicte lleu de vexacions a l'exdona i els dos fills de la parella. El Yoyas ha passat a disposició del jutjat de guàrdia d'Igualada, que ja n'ha ordenat l'ingrés a presó.

Desenes d'agents dels Mossos i la Policia Nacional han participat en la detenció (Mossos)

El condemnat va desaparèixer fa 19 mesos, quan el jutjat de pau de Vilanova del Camí en va ordenar l'ingrés a la presó. Davant la seva fugida, un jutjat de Las Palmas va decretar la recerca i captura de Navarro i el seu ingrés a la presó per complir la condemna, que ja és ferma.

En el dispositiu per detenir-lo hi han participat desenes d'agents, com es pot veure en les imatges difoses pels dos cossos policials a les xarxes socials.


On demanar ajuda en cas de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant una agressió es pot trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPolicialMenors
Anar al contingut