La detinguda demanava diners per fer rituals esotèrics (iStock)

Detinguda una vident per estafar milers d'euros a una dona amb discapacitat al Berguedà

Els investigadors creuen provat que ha estafat 178.000 euros a la víctima, tot i que la xifra real podria pujar fins als 300.000 euros

Agències/Redacció

Una tarotista ha estat detinguda a Torrelles de Foix (Alt Penedès), acusada d'haver estafat almenys 178.000 euros a una clienta amb discapacitat que vivia sola i que tenia una depressió.

La investigació va començar el mes de març passat, quan els Mossos d'Esquadra van rebre una denúncia per estafa presentada per una dona del Berguedà contra la vident, que durant vuit anys li havia fet creure que arreglaria els seus problemes emocionals a través de rituals.

Els fets es remunten a l'any 2015. Aleshores la víctima travessava una depressió i va visitar per primera vegada aquesta pitonissa que li havien recomanat. Durant la consulta, la vident hauria proposat fer diversos rituals per solucionar els seus problemes, i al llarg dels mesos següents li hauria demanat diferents quantitats de diners per comprar material per als ritus.

Amb el temps, les visites de la clienta a la vident van anar en augment, i també la quantitat de diners que la víctima havia de desemborsar. Per exemple, una d'aquestes vegades l'acusada li va cobrar 4.000 euros per llogar una sala i comprar més objectes per un altre ritual.


L'estafa podria arribar fins a 300.000 euros

La situació va arribar al punt de provocar importants problemes econòmics a la víctima, fins que el 2023 va explicar el que li estava passant a una educadora social que l'ajudava. La treballadora la va alertar que possiblement estava sent víctima d'una estafa.

Els investigadors creuen provat que la vident ha estafat 178.000 euros a la víctima, tot i que la xifra real podria pujar fins als 300.000 euros. També asseguren que es va aprofitar de la vulnerabilitat de la seva clienta, una dona amb discapacitat que tenia una depressió i que vivia sola. De fet, l'hauria pressionat per fer-li creure que si no continuava fent rituals, la feina feta fins aleshores no serviria de res.

Finalment, els Mossos van detenir la vident el 26 de juny passat per un delicte d'estafa continuada, i ha de passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga en les pròximes hores.

 

ARXIVAT A:
PolicialDelictes econòmicsMossos d'Esquadra
Anar al contingut