Façana de l'Hospital de Berga
L'Hospital de Berga (ACN)

Detinguda la falsa metgessa que va treballar als hospitals de Berga i al Quirón Dexeus

La dona no tenia cap titulació en medicina i feia servir el número de col·legiat d'un metge

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Vic una dona de 30 anys que es feia passar per metgessa al servei d'urgències de l'Hospital de Berga.

Se l'acusa dels delictes d'intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil, i passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

La direcció del centre hospitalari, que depèn del Servei Català de la Salut, va denunciar el cas als Mossos d'Esquadra divendres passat.

Segons va poder saber TV3, la mateixa dona també havia treballat a l'Hospital Quirón Dexeus de Barcelona.

Feia servir el número de col·legiat d'un metge

L'engany es va descobrir quan una empresa de serveis sanitaris, on la falsa metgessa havia buscat feina, va alertar l'hospital de Berga de la possible falsedat. La dona no tenia cap titulació de medicina que l'habilités per treballar.

Segons la base de dades del Col·legi de Metges de Barcelona, la dona utilitzava el número de col·legiat d'un doctor. Els responsables de personal no van comprovar que fos el seu, com hauria calgut.

Com a conseqüència, l'Hospital de Berga va admetre irregularitats "importants" en la contractació i va acomiadar el director de Recursos Humans.

 

Havia treballat en tres centres

La investigada va treballar en almenys tres centres sanitaris. També va formar part del quadre mèdic d'una empresa de prevenció de serveis sanitaris. En la majoria dels centres elaborava i signava informes amb la firma digital d'un altre metge.

També va falsejar el resguard de pagament del títol de graduada en Medicina de la Universitat de Girona.

La dona havia treballat de metgessa al servei d'urgències de l'hospital de Berga des del desembre de l'any passat.

Quan l'hospital va esbrinar que no constava a la base de dades del Col·legi de Metges, dijous passat, la van apartar temporalment fins que va ser acomiadada de manera definitiva.

Els Mossos investiguen ara altres centres sanitaris i serveis d'ambulàncies on la detinguda podria estar implicada.

A més, també s'està recopilant tota la informació referent als pacients afectats. Tot i així, segons el Departament de Salut, no consta cap reclamació de cap usuari.

Després de fer-se públic aquest cas, el Sindicat de Metges de Catalunya va exigir un control "més ferri" sobre les contractacions per evitar altres episodis d'intrusisme professional.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut