Franke, de 41 anys, va començar a ser coneguda pels seus vídeos a YouTube el 2015 (@moms_of_truth)

Detenen per maltractar els fills una polèmica youtuber que donava consells de criança

Ruby Franke tenia un canal de YouTube, 8 Passengers, amb més de 2 milions de subscriptors, on parlava de l'educació dels seus sis fills

RedaccióActualitzat

Detenen a Utah, als Estats Units, la influencer i youtuber Ruby Franke, acusada de maltractament infantil després que el seu fill s'escapés de casa per la finestra i demanés menjar i aigua a un veí. Franke dirigia un canal de YouTube polèmic, que la plataforma ha acabat tancant, anomenat 8 Passengers. Va arribar a tenir més de dos milions de subscriptors i hi parlava sobre l'educació dels seus sis fills i donava consells a pares i mares. 

Segons la policia d'Ivins, una localitat de Utah, tant a Ruby Franke com a la seva companya de negocis, Jodi Hildebrandt, que es considera experta en psicologia infantil, se les acusa de sis càrrecs de maltractament infantil (maltractament físic, desnutrició i danys emocionals). 

Cada càrrec comporta una pena de presó de fins a 10 anys i una multa de fins a 9.200 euros.

La policia ha explicat que el fill, de 12 anys, va sortir per la finestra i va córrer en direcció a la casa d'un veí per demanar aigua i menjar.

El veí que va trucar a la policia va declarar que el menor semblava demacrat i desnodrit, amb ferides obertes i cinta adhesiva al voltant de les extremitats, segons ha publicat el Departament de Seguretat Pública de Santa-Clara Ivins en un comunicat:


Quan la policia va arribar a la casa, es van trobar una altra filla, de 10 anys, també amb signes de desnutrició. Els dos infants van ser traslladats a l'hospital. 

Segons els documents, Franke va gravar un vídeo i el va penjar a YouTube des de la casa pocs dies abans de la detenció; un fet que constata que tenia coneixement de l'abandonament, la desnutrició i el maltractament dels fills.

Després de l'incident, els agents van obtenir una ordre d'escorcoll i els altres quatre infants estan a càrrec dels serveis familiars i infantils.

Segons recullen diversos mitjans nord-americans, la filla gran, Shari Franke, ha compartit una publicació a Instagram després de l'arrest de la seva mare dient que ella i la seva família "estaven molt contents que es fes justícia".

En aquesta publicació d'Instagram de la germana gran es veuen els sis germans celebrant el Nadal:

 


Un canal amb més de 2 milions de subscriptors

Franke, de 41 anys, va començar a ser coneguda pels seus vídeos a YouTube el 2015, on apareixien ella, el seu marit, Kevin Franke, i els sis fills, Shari, Chad, Abby, Julie, Russel i Eve.

La youtuber va rebre dures crítiques en el passat per vexar i maltractar els seus fills. En els vídeos descrivia càstigs extrems, i a principis d'any la plataforma li va tancar el canal.

Es va saber que un dels seus fills havia dormit en un sac de mongetes durant mesos com a càstig o que Franke defensava privar-los dels àpats.

Sotmetre els fills a aquesta violència va fer que alguns dels usuaris de la xarxa truquessin als serveis locals de protecció infantil. Franke va afirmar, però, que la informació s'havia tret de context. 

Tot i això, Ruby Franke i Jodi Hildebrandt han continuat publicant contingut a les xarxes a través d'altres canals.

Jodi Hildebrandt està en llibertat vigilada durant un any i mig.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Drets humansEstats UnitsInfància
Anar al contingut