Colmenar Viejo

Detenen un metge i la seva dona per tenir els 8 fills malvivint en una habitació a Madrid

La parella ha quedat en llibertat i se'ls ha retirat cautelarment la pàtria potestat dels menors

RedaccioActualitzat

Ha quedat en llibertat amb càrrecs la parella detinguda a Colmenar Viejo, a Madrid, acusada de maltractar els vuit fills, que són menors. Arran d'una denúncia de maltractaments a una menor, la Guàrdia Civil va començar una investigació que els va portar a concloure que tant ella com els seus set germans estaven en una "situació greu de desemparament" i que la mare també era víctima de violència masclista.

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, als menors "se'ls castigava físicament, estaven mal nodrits i arraconats en una habitació" de l'habitatge familiar, que era "totalment insalubre", amb l'excepció del despatx del pare. Les condicions higièniques tant dels banys com de la cuina eren "pèssimes".

Els fills tenien prohibit trepitjar la sala d'estar i de vegades els havien deixat a la intempèrie al pati de l'habitatge.

Els menors han ingressat en un centre de primera acollida de la Comunitat de Madrid.


El pare és metge i se l'investiga per furt

Dels detinguts se sap que ell treballa de metge en un hospital madrileny i que l'acusen de maltractar la seva parella, també arrestada, motiu pel qual s'ha dictat una ordre d'allunyament. La dona té 44 anys.

Els fills solien faltar a classe, unes absències "justificades pel pare".

Al domicili familiar hi han trobat una gran quantitat d'uniformes d'hospital (bates i vestits de quiròfan) i material sanitari com guants, mascaretes, gases o medicaments, la procedència dels quals no s'ha pogut acreditar. Per això s'investiga el pare per un delicte de furt.

Tot i que el cas no s'ha conegut fins aquest divendres, la detenció va tenir lloc el 29 de març amb la tutela del jutjat d'instrucció número 1 de Colmenar Viejo, que va ordenar l'entrada i escorcoll al domicili familiar. Feia uns dies que havia saltat l'alarma de presumptes maltractaments i els investigadors van fer un estudi detallat de l'entorn familiar, segons assegura el Ministeri de l'Interior.

Els pares han perdut cautelarment la pàtria potestat dels menors, dels quals tenen una ordre d'allunyament. Se'ls acusa de maltractament, del delicte contra els drets i deures familiars i obstrucció a la justícia. I a ell, també violència de gènere i furt.

 

ARXIVAT A:
PolicialMenorsFamília
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut