Un bomber ruixa aigua amb una mànega durant les tasques d'extinció d'un incendi
L'incendi va mobilitzar més de 50 dotacions dels Bombers, entre terrestres i aèries (ACN)

Detenen un jove com a responsable de l'incendi de la Figuera, al Priorat

Diversos testimonis ubiquen l'arrestat a la barraca on es va originar el foc, que va cremar unes 17 hectàrees i va obligar a confinar la Figuera i la Vilella Baixa

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres un home de 22 anys com a presumpte responsable de l'incendi a la Figuera, al Priorat, que entre diumenge i dilluns va cremar 17,3 hectàrees de bosc. 

L'home hauria encès una foguera al costat d'una barraca on es va originar el foc, pròxima a la població i a la carretera T-730, segons ha informat la policia catalana. 

Després de parlar amb diversos testimonis, els Agents Rurals van confirmar que l'home acostumava a passar-hi la nit. També hi van trobar una sèrie d'objectes que havia abandonat entre embolcalls i restes de llaunes d'aliments. 

Els agents han arrestat el jove al municipi de la Figuera acusat d'un delicte d'incendi i està previst que passi a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Falset en les pròximes hores.
 

El foc va afectar un espai protegit

L'incendi es va declarar diumenge cap a les tres de la tarda i Protecció Civil va ordenar, durant unes hores, el confinament dels nuclis de la Figuera i la Vilella Baixa per precaució. 

Els bombers van aconseguir estabilitzar l'incendi cap a les set de la tarda de diumenge i durant la nit van continuar treballant sobre el terreny per controlar-lo. Finalment, van donar el foc per extingit dilluns a la tarda.

L'incendi va cremar 17,3 hectàrees de bosc, la major part dins l'espai natural protegit del Pas de l'Ase, a la serra de Montsant.

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut