Detenen un jove amb antecedents per delictes sexuals per la violació d'una menor a Igualada

Segons ha pogut saber TV3, el suposat agressor no tenia cap relació prèvia amb la víctima, una noia de 16 anys agredida la matinada de l'1 de novembre al polígon les Comes

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han anunciat aquesta matinada la detenció d'un home per la violació d'una menor a Igualada la matinada de l'1 de novembre.

El suposat agressor és un noi d'uns 20 anys amb antecedents policials per delictes sexuals que no tenia cap relació prèvia amb la noia, segons ha pogut saber TV3.

Una agent de la policia científica dels Mossos d'Esquadra entrant al domicili del detingut (CCMA)
La policia s'ha endut diverses caixes de cartró del pis del detingut (CCMA)

La detenció s'ha fet abans de les sis del matí en el seu domicili, a Igualada, a l'Anoia, que la policia ha estat escorcollant durant més de set hores, i del qual diversos agents n'han sortit amb caixes de cartró.

Un escorcoll que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en declaracions a Catalunya Ràdio, ja havia avançat que seria llarg.

El detingut ha estat traslladat a dependències policials fins que passi a disposició judicial (CCMA)

La sortida del detingut s'ha produït passat un quart de dues.

Ha estat introduït en un vehicle policial per traslladar-lo a dependències dels Mossos a Igualada, des d'on serà posat a disposició judicial.

La víctima, una noia de 16 anys, va ser agredida de manera molt violenta quan anava a peu pel polígon les Comes. Havia sortit de la discoteca Èpic per anar cap a l'estació de tren dels Ferrocarrils de la Generalitat.

El polígon les Comes en una imatge de l'estiu passat (ACN/Diputació de Barcelona)

Un camioner va trobar-la a les sis del matí, inconscient i amb ferides greus, i va ser hospitalitzada amb un traumatisme cranioencefàlic. Va haver de ser sotmesa a diverses intervencions quirúrgiques i va estar ingressada un mes i mig.

La violència de l'agressió va fer pensar als Mossos que podria tractar-se d'una agressió múltiple.


Investigació "molt llarga i minuciosa"

L'absència de càmeres de seguretat, juntament amb la manca de pistes inicial han convertit aquesta en una de les investigacions més difícils de la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos.

Elena ha explicat que es tracta d'una investigació "molt llarga i molt minuciosa" i ha volgut remarcar que "mai, mai, mai es deixen les investigacions, sempre continuen, es continua treballant sempre".

Ha dit també que els Mossos han estat acompanyant la noia i la família "en tot moment" i "donant-li la informació que es podia donar".

En un missatge a Twitter, el conseller ha felicitat els Mossos per aquesta detenció, que diu que fa que la nostra societat sigui avui "una mica més justa".


La detenció practicada aquest dijous és la primera detenció relacionada amb el cas, que va passar fa més de cinc mesos i mig i que continua sota secret de sumari.


"Per fi s'ha fet justícia"

La mare de la menor ha celebrat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que, amb la detenció "per fi s'ha fet justícia". Una justícia "divina i policial", ha afegit. Ha explicat que el temps transcorregut des de l'agressió han estat uns mesos molt durs i de molta incertesa i que el procés de recuperació de la seva filla serà llarg.

També que els Mossos l'han trucada a primera hora per informar-la que havien detingut el suposat agressor de la seva filla, i que al principi no s'ho podia creure.


La Generalitat, acusació popular

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha explicat aquest matí que la Generalitat es personarà com a acusació popular en la causa per la violació de la menor a Igualada, un fet previst per la llei en els procediments penals per violència masclista en casos de mort o lesions greus, si hi ha el consentiment de la víctima o els seus familiars.

En el comunicat que ha emès, Verge ha celebrat una detenció que implica que "per fi es podrà fer justícia" i perquè "cap agressió a les dones ha de quedar impune".

La consellera també ha volgut remarcar la feina feta per la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos.


Igualada, acusació particular

Arran d'aquesta agressió, l'Ajuntament d'Igualada va anunciar que instal·laria càmeres de seguretat al polígon les Comes. Aquest matí, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha explicat a TV3 que ja s'han instal·lat 26 càmeres a la ciutat i que tenen previst fer una nova licitació per ampliar-ne el nombre.

Castells, que ha celebrat la detenció, ha confirmat que l'Ajuntament manté la intenció de personar-se com a acusació particular en el cas.

També ha celebrat la detenció Xavier Boquete, l'alcalde de Masquefa, a la mateixa comarca de l'Anoia, on la menor resideix. "Per fi ens hem llevat amb una bona notícia", ha dit en declaracions a l'ACN. L'Ajuntament de Masquefa encara no ha decidit si es personarà com a acusació particular en el cas  

L'agressió va generar nombroses mostres de rebuig i de suport a la víctima arreu del territori.

Imatge de la concentració, aquest dimecres al vespre a Masquefa, per rebutjar la violació d'una menor d'edat
Concentració de rebuig de l'agressió, el 3 de novembre, a Masquefa, on viu la menor (Oriol Freixenet)
ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualPolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut