Detenen un bomber voluntari acusat de provocar l'incendi de Colera i Portbou de l'estiu passat

El foc va cremar gairebé 600 hectàrees i va obligar a confinar els municipis i a desallotjar un centenar de veïns

Actualitzat

Els Mossos han detingut aquest dilluns un bomber voluntari acusat de provocar l'incendi que va cremar gairebé 600 hectàrees a Portbou i Colera l'estiu passat, tal com ha avançat la periodista Anna Punsí. 

El foc va afectar principalment massa forestal i va arribar a les portes de moltes cases d'aquestes dues localitats de l'Alt Empordà. De fet, les flames van obligar a desallotjar 135 veïns. 

El bomber treballava actualment al parc de bombers de la Jonquera i, anteriorment, havia treballat al de Portbou.

Precisament, l'Ajuntament d'aquest municipi es presentarà com a acusació particular. I se li està tramitant la suspensió cautelar.

Un cop va passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb mesures cautelars l'espera de judici. Està acusat de delicte d'incendi forestal i haurà de comparèixer dos cops al mes al jutjat. 

 

El foc va arribar a les portes de moltes cases

Les flames es van originar a tocar d'una pista forestal que porta cap al pantà de Portbou i es van descontrolar ràpidament. La tramuntana va dificultar-ne l'extinció, amb ratxes de fins a 100 km/h.

El foc va obligar a confinar durant gairebé 24 hores veïns, treballadors i residents temporals de Portbou, Colera i algunes urbanitzacions de Llançà.

A Colera es van viure hores de molt neguit i nervis. Les flames van envoltar el poble, on va marxar la llum i es van quedar a les fosques.

Una gran part de la zona cremada va ser forestal, 387 hectàrees al terme municipal de Colera i 185 hectàrees al terme municipal de Portbou.

Cap persona va resultar ferida, tret de dues persones que van ser ateses pel SEM i que van ser donades d'alta in situ, i 4 bombers que van resultar amb afectacions lleus.

Des del primer moment, els Agents Rurals van tenir clar que el foc no havia començat per causes naturals

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut