Detenen tres jihadistes residents a Catalunya quan es dirigien a Síria presumptament per unir-se a l'Estat Islàmic

Els homes, de 18, 24 i 27 anys, van ser arrestats aquest dilluns a prop de la frontera entre Bulgària i Turquia, amb la intenció d'entrar a formar part de l'Estat Islàmic
Redacció Actualitzat

Tres persones residents a Catalunya han estat detinguts a l'estranger en una operació contra el jihadisme dels Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Interpol i la policia búlgara. Els tres homes, de 18, 24 i 27 anys, van ser arrestats aquest dilluns a Bulgària, molt a prop de la frontera amb Turquia, quan suposadament es dirigien a Síria per incorporar-se a l'organització Estat Islàmic.

Els Mossos van detectar la seva marxa i van sol·licitar-ne la detenció a través d'una ordre de recerca internacional per evitar que s'incorporessin a l'organització. Els homes van arribar a Bulgària després d'un periple en cotxe per França, Itàlia, Eslovènia, Romania i Hongria.

Empresonats a Bulgària

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut aquest divendres a la tarda per donar detalls sobre aquesta operació. Espadaler ha explicat que els Mossos "feia temps que havien detectat el procés de radicalització" d'aquestes persones i "la seva voluntat d'incorporar-se" a l'organització jihadista.

Ara mateix, els tres joves romanen en presó a Bulgària i se n'ha sol·licitat l'extradició, tot i que pot trigar "un parell de setmanes". El jutge ja n'ha decretat l'ingrés a presó quan arribin a l'estat espanyol. Espadaler ha destacat que és "la primera actuació" dels Mossos de "detecció d'un procés de radicalització" de ciutadans que es troben en territori català.

Aquest divendres, a partir de les dues del migdia, s'han fet escorcolls en quatre domicilis, dos de Terrassa, un de Sabadell i un de Monistrol de Montserrat.

L'operació, segons ha explicat el conseller, està dirigida per l'Audiència Nacional, que ha declarat el secret de sumari.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut