La platja del Somorrostro on van passar els fet a finals de maig (ACN)

Detenen tres dels presumptes agressors d'una parella gai a la platja del Somorrostro

Una de les víctimes de l'atac homòfob va acabar a l'hospital ferit greu
Judith Casaprima Sagués Actualitzat
TEMA:
Homofòbia

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes presumptes autors de l'atac homòfob a una parella de joves a la platja de Somorrostro de Barcelona que va passar a finals de maig passat i va acabar amb una de les víctimes a l'hospital.


La investigació de la Unitat dels Mossos de Delictes d'Odi i Discriminació ha portat a la detenció de tres homes, un d'ells menor, que s'han pogut identificar gràcies a les imatges de l'agressió i als testimonis dels fets. 

Un dels detinguts té antecedents policials per altres agressions, mentre que als altres dos no se'ls coneix cap antecedent penal. Es descarta que cap d'ells formi part de grups extremistes violents que promoguin aquest tipus d'accions.

L'atac va passar la nit de dissabte 29 de maig cap a les 10 del vespre, quan les víctimes estaven amb altres amics xerrant tranquil·lament a la platja del Somorrostro. Quatre joves violents van irrompre amb insults de "maricons de merda", amenaces i escopinades contra 4 de les sis persones que hi havia, concretament dues parelles homosexuals.

Els agressors van atacar-los amb cops de puny i puntades de peu. Una de les víctimes va acabar perdent la consciència, amb diversos hematomes i ferides de gravetat. El van traslladar a l'Hospital Vall d'Hebron, on el van intervenir per una fractura al maxil·lar.

Aquesta va ser l'agressió homòfoba més greu d'un cap de setmana en què hi van haver fins a sis persones ferides en atacs contra homes gais a Barcelona.

Durant el 2021 s'han registrat 28 agressions físiques homòfobes i s'han fet 4 detencions, incloent-hi aquestes tres. Aquest és el primer cas de la recent creada Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació dels Mossos d'Esquadra. 

Els Mossos han instruït 92 investigacions per denúncies de LGTBIQ+fòbia, durant el primer semestre de l'any, 64 casos s'han resolt i 28 casos encara estan sota investigació. Respecte el mateix semestre de l'any passat, es van registrar 74 casos, i durant tot l'any passat es va treballar sobre 143 atestats.

 

 

ARXIVAT A:
Homofòbia Policial Delicte d'odi Mossos d'Esquadra LGTBIQ+
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut