L'alcalde de Badalona, Álex Pastor
L'alcalde de Badalona, Álex Pastor (ACN / Norma Vidal)
Badalona

Detingut l'alcalde de Badalona per saltar-se el confinament

El PSC suspèn de militància Álex Pastor i li demana que renunciï a tots els càrrecs públics

Actualitzat

L'alcalde de Badalona, el socialista Álex Pastor, ha estat detingut aquest dimarts en un control de trànsit a Barcelona. Pastor s'havia saltat el confinament.

Segons ha avançat el diari El País, Pastor circulava fent esses, amb símptomes d'embriaguesa, i s'hauria enfrontat als agents amb crits, cops i fins i tot una mossegada. A més, s'hauria negat a sotmetre's a un control d'alcoholèmia.

Ha estat detingut per atemptat a l'autoritat

Pastor ha dimitit aquest dimecres al matí a través d'una carta d'una carta signada que ha remès el seu advocat. La nova alcaldessa accidental de la Badalona és Aïda Llauradó, segons s'ha anunciat en una roda de premsa a l'Ajuntament.


El PSC el suspèn de militància

Ja aquest dimarts, en un comunicat publicat passada la mitjanit, el PSC ha anunciat que suspenia Pastor de militància i li demanava que renunciés a tots els càrrecs públics.

"Amb independència de la valoració positiva que ens mereix la seva gestió al capdavant de l'Ajuntament de Badalona, considerem que els fets coneguts avui són incompatibles amb la militància socialista i l'exercici de qualsevol càrrec públic."

 

 

Poc després que es coneguessin els fets, el líder del PP a Badalona i alcalde entre 2011 i 2015, Xavier García Albiol, ha anunciat la seva intenció de començar converses de cara a presentar una moció de censura:

 

 

Alcalde des del 2018

Álex Pastor és alcalde de Badalona des del juny de 2018, quan una moció de censura amb els vots de socialistes, PP i Ciutadans va fer fora la fins aleshores alcaldessa, Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú.

En les darreres eleccions municipals, Pastor va quedar en tercera posició, amb menys vots que el popular Xavier García Albiol i que Sabater, que es presentava en la candidatura La Badalona Valenta. Pastor i Sabater no van arribar a cap acord per partir-se l'alcaldia i, per impedir que García Albiol la recuperés, finalment els regidors de La Badalona Valenta van votar la candidatura de Pastor.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut