Els Mossos d'Esquadra, en arribat a l'habitatge, van trobar el cos sense vida de l'home, que havia mort per un tret
La jutgessa ha decretat presó per als tres detinguts davant el risc de fugida o reincidir (3cat)

Detenen in fraganti el grup criminal que aquest estiu va atracar un banc a Oliana

La banda va quedar desarticulada dilluns, quan es disposava a assaltar una altra entitat a l'Aragó

RedaccióActualitzat

No eren ni les vuit del matí quan dos atracadors posaven en pràctica el pla previst: fer servir el forat que havien fet des de l'edifici del costat per entrar en un banc del municipi d'Oliana. 

Van aconseguir emportar-se 115.470 euros de l'entitat i, abans de fugir, van immobilitzar els treballadors als qui prèviament, havien amenaçat amb ganivets de grans dimensions. Una tercera persona els esperava a l'exterior en un vehicle amb el qual fugien.

L'assalt va ser l'estiu passat en aquesta localitat de l'Alt Urgell i ara, se n'han detingut els presumptes autors, tres homes de 40 a 49 anys, en una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. 

Segons la policia, la banda estava especialitzada en assalts a bancs, i els atribueixen els delictes de robatoris amb violència i intimidació, danys, detenció il·legal i pertinença a grup criminal:


L'edifici del costat, clau del modus operandi

En un comunicat, els Mossos d'Esquadra han indicat que el grup tenia un modus operandi molt marcat. Triava oficines de poblacions amb pocs habitants i on hi hagués un local buit al costat. A més, vigilaven l'hora d'obertura de l'oficina i controlaven quants treballadors hi havia.

La matinada de l'assalt forçaven el local annex i feien un forat a la paret que donava a l'oficina, el que es coneix com a butró. Aleshores esperaven els treballadors des de l'edifici adjacent sense accedir a l'entitat fins que desactivessin l'alarma. A continuació, entraven pel forat i assaltaven els oficinistes per consumar l'atracament.

Detenció in fraganti a Saragossa

Arran de les indagacions policials es va situar un dels presumptes autors a la localitat de Llíria, València. Per això els Mossos van començar a col·laborar amb la Guàrdia Civil i els dos cossos van observar com els atracadors estaven vigilant diverses oficines bancàries de les províncies de Girona, Castelló, València, Conca i Saragossa.

Aquest fet, els va portar a detenir els atracadors en el moment en què es disposaven a assaltar una entitat bancària a Villanueva de Gállego, a Saragossa.

Els tres lladres havien accedit durant el cap de setmana previ a un local adjacent després d'haver corroborat que no hi havia ningú a l'interior. S'hi van estar més de 24 hores a dins, prèvies al moment previst per cometre el robatori: dilluns a primera hora, quan obria l'entitat bancària.

En l'instant de la detenció, els agents van comprovar que ja havien foradat la paret per accedir al banc, tal com havien fet a Oliana.
 

Presó per a tots tres

El dimarts 16 de gener es van fer tres entrades i escorcolls als domicilis dels investigats, dos a Paterna i un a Llíria. Els tres individus van ser detinguts i aquest dimecres han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Solsona, que és qui ha liderat la investigació.

La jutgessa va decretar la mesura de presó per l'alt risc de fugida i per la possibilitat elevada de reincidència, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut