Jeffrey Epstein va aprofitar el seu poder a Victoria's Secret per abusar de les models

Detenen el magnat Jeffrey Epstein acusat d'abusar sexualment de centenars de nenes

La justícia dels EUA va tancar el cas al 2008 amb una pena menor i un acord secret amb la fiscalia, però ara l'empresari anirà a judici
Actualitzat
TEMA:
Menors

Segona oportunitat de la justícia nord-americana per jutjar el magnat Jeffrey Epstein per un presumpte abús a menors. La Fiscalia de Nova York acusa el multimilionari nord-americà de tràfic sexual de menors.

L'acusació sosté que va crear una xarxa per abusar sexualment de desenes de nenes en les seves mansions de Nova York i Florida. El magnat financer hauria comès els delictes entre el 2002 i el 2005. Ara té 66 anys i es declara innocent.

 

Jeffrey Epstein, acusat d'abusar de menors i crear una xarxa sexual de nenes

 


Centenars de víctimes d'arreu del món

Els advocats de les víctimes creuen que les xifres són molt superiors i calculen que Epstein va abusar de centenars de noies a les seves residències de Manhattan, a  Nova York, a Palm Beach, Florida, a Nou Mèxic i a la seva illa privada del Carib. Segons les defenses, les noies venien també d'altres països per fer d'esclaves sexuals de l'empresari.

Segons la fiscalia, Epstein va rebre ajuda dels seus treballadors i d'altres col·laboradors per atraure les nenes, algunes de 14 anys, a qui pagava centenars de dòlars després de cometre els abusos i diners extres si reclutaven altres víctimes. El pretext per acudir a les cites era "fer massatges" a l'empresari.  
 

Presumptes víctimes d'Epstein, deu any després dels delictes

 

La fiscalia novaiorquesa, que acusa Epstein de tràfic sexual i de conspirar per cometre el delicte, ha sol·licitat confiscar la mansió de Manhattan, al barri acomodat de l'Upper East Side, on s'haurien comès part dels abusos.

El fiscal Geoffrey Berman ha explicat que l'FBI ha trobat a la residència "centenars, potser milers" de fotografies de les suposades menors despullades "sexualment suggerents" i caixes fortes amb discs compactes amb l'etiqueta "Fotos noies despullades"

 

Geoffrey Berman, fiscal del districte Sud de Nova York


Berman sosté que el pla d'Epstein era que les mateixes nenes en reclutessin d'altres, moltes d'entorns desafavorits i famíles desestructurades:

"Va explotar nenes que eren vulnerables a l'abús, les va atreure amb pagaments en efectiu i va intensificar la seva conducta per incloure actes sexuals, sovint a la seva residència."

 

Mansió de luxe a Palm Beach, Florida, on es van produir els abusos

 

Atrapat a l'estat veí

Jeffrey Epstein va ser detingut dissabte passat després d'aterrar a l'estat veí de Nova Jersey. Al 2008 ja s'havia enfrontat a acusacions similars a Florida, però un acord extraoficial amb el fiscal Barry Krisher de Palm Beach va permetre tancar la investigació. El cas, que podria haver suposat una condemna a cadena perpètua, està sent revisat. De fet, un jutge federal el considera contrari a la llei perquè es va ocultar a les denuncinants d'abusos sexuals. El tancament del cas va indignar les víctimes i l'opinió pública. 
 

Manifestants en contra d'Epstein i a favor que es faci justícia (Reuters)

 

El tracte del 2008 va ser supervisat per l'aleshores fiscal de Miami, Alexander Acosta, que actualment és el secretari de Treball del govern de Donald Trump. Epstein es va declarar culpable de delictes menors, va ser condemnat a només 13 mesos de presó i va arribar a un acord econòmic amb les víctimes. A partir d'aleshores l'empresari consta en el registre de delinqüents sexuals, però sense més conseqüències.

El partit demòcrata dels Estats Units ha demanat la dimissió d'Acosta arran del cas i el president Trump li ha donat suport públicament.

 

La investigació clau del Miami Herald

El mateix fiscal Berman ha felicitat la investigació periodística feta per la periodista Julie K. Brown al diari Miami Herald, que ha portat el cas de nou a l'escena pública.

 

Brown va arribar a identificar fins a 60 víctimes dels presumptes abusos sexuals d'Epstein i ha aconseguit que expliquin la seva història una dècada després. En el seu reportatge, Brown assegura que hi havia prou proves per detenir Epstein fa anys i reforça la sospita que la justícia nord-americana va rebre pressions per deixar el magnat en llibertat. 

Una de les advocades de les víctimes, Sigrid Maccawely, considera que és inexplicable que la justícia no hagi actuat fins ara amb totes les proves que existien del cas:

"Com és possible que el sistema judicial fallés d'aquesta manera a aquestes nenes?"

 

Sigrid Maccawely, defensa de les víctimes (Reuters)

 

El fiscal de Nova York ha puntualitzat que l'acord del 2008 no afecta la Fiscalia de Nova York i ha sol·licitat al jutge que Epstein quedi detingut sense possibilitat de fiança durant el judici, per l'alt risc de fuga. El magnat podria ser condemnat a 45 anys de presó. El 15 de juliol haurà de comparèixer en una audiència. Berman li demana al jutge que no el deixi en llibertat abans del judici:

 

"L'acusat, un delinqüent sexual registrat, no està reformat, no està corregit, no se'n penedeix. Més aviat és un perill continuat per a la comunitat i és un indiviu que s'enfronta a proves devastadores que donen suport a càrrecs molt greus."

 

Finca de 7 pisos, propietat del financer i on també haurien abusat de les menors (Reuters)

 

Una altra periodista nord-americana, Conchita Sarnoff, que dirigeix l'Aliança per al Rescat de Víctimes de Tràfic Humà, ja va escriure "TraffiKing" al 2016. El llibre destapa la vida d'Epstein, amb qui va tenir tractes a Nova York. Sarnoff està convençuda que no hi haurà un judici públic i amb testimonis pel "polítics" del cas.

Segons la periodista, Epstein és amic de persones influents, com l'actual president Donald Trump, l'expresident Bill Clinton o el príncep Andreu d'Anglaterra, entre altres personalitats del món de la política i la cultura. Conèixer qui es beneficiava de la xarxa de menors, a banda d'Epstein, provocaria "un gran impacte", segons Sarnoff.

 

ARXIVAT A:
Corrupció Judicial Menors Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut