Punt de la C-17 a l'altura d'Orís on divendres hi va haver l'accident (Google Street View)

Detenen el capellà de Camprodon per conduir begut, provocar un accident i fugir

Va envestir un cotxe a la C-17 i el va fer bolcar, però no es va quedar a ajudar els dos joves que hi anaven, que van resultar ferits lleus

Redacció / ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres el capellà de Camprodon per haver provocat un accident a la C-17, haver fugit del lloc i a més, quadruplicar la taxa d'alcohol màxima permesa.

L'accident va passar a un quart de vuit del vespre al punt quilomètric 76 de la C-17, a l'altura d'Orís, a Osona: el cotxe que conduïa Joan de Déu Ndizeye va envestir un altre vehicle i el va fer bolcar.

En comptes de parar i ajudar els ocupants de l'altre cotxe, dos joves de 22 i 25 anys que van resultar ferits lleus, Ndizeye se'n va anar, però 9 quilòmetres després va haver de parar.


Cotxe avariat en l'accident

Va haver de parar perquè una roda del seu cotxe havia quedat malmesa per l'accident, i un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona fora de servei el va interceptar abans que arribessin els Mossos.

Aquests el van fer bufar en un alcoholímetre, que va marcar 0,94 mil·ligrams per litre, quan el màxim permès és 0,25, el van detenir i va passar la nit a la comissaria de Vic.

La notícia l'ha avançada aquest dilluns el 9Nou i l'ha confirmada l'agència ACN, que ha afegit que el bisbat de Vic no ha volgut fer comentaris sobre l'incident.

Els dos ferits van ser atesos pel SEM a la C-17 mateix i els van portar a l'Hospital de Vic, on van ingressar en estat lleu.

Un conductor va gravar en vídeo el cotxe bolcat i l'operatiu d'emergències que va atendre els ferits:


Conducció temerària, en estat ebri i abandonar el lloc

Dissabte el capellà va passar al jutjat número 2 de Vic, que el va deixar en llibertat, però li va retirar el permís de conduir i li va prohibir que condueixi qualsevol mena de vehicle.

Serà un jutjat de Manresa el que el citarà els pròxims dies acusat de conduir begut, conducció temerària i abandonament del lloc de l'accident.

Joan de Déu Ndizeye, de 45 anys, el van ordenar capellà el 2015 a Vic, i després d'haver passat per parròquies d'Igualada i Santpedor, des del 2021 és el rector de Camprodon, i també està al càrrec de les parròquies de Llanars, Rocabruna, Beget i Molló.

 

Anar al contingut