L'operació antiterrorista ha obligat a desallotjar una residència de gent gran i diversos edificis més (Europa Press/APA/DPA/Max Slovencik)

Taylor Swift cancel·la els tres concerts de Viena per amenaça terrorista

S'han suspès els esdeveniments per seguretat després de confirmar-se la detenció de dos presumptes terroristes acusats de voler atemptar en els concerts de Swift a Viena

Redacció/AgènciesActualitzat

Cancel·len els tres concerts de Taylor Swift a Viena després que el govern austríac hagi confirmat la detenció de dos presumptes terroristes jihadistes que suposadament planejaven atemptar durant les actuacions de la nord-americana programades per a aquest dijous, divendres i dissabte. Ha comunicat la cancel·lació la promotora dels concerts, Barracuda Music, a través del seu compte d'Instagram.

Un dels detinguts és un ciutadà austríac de 19 anys que es va radicalitzar a través d'internet i va prestar jurament de lleialtat a Estat Islàmic fa poques setmanes, segons han explicat les autoritats del país. De l'altre arrestat encara no se'n té informació.

Davant d'aquesta amenaça, s'han reforçat les mesures de seguretat al voltant de l'estadi Ernst Happel, on s'espera que 65.000 espectadors assisteixin a cadascun dels tres concerts que hi oferirà la cantant nord-americana.

Concert de Taylor Swift a Hamburg
La cantant nord-americana Taylor Swift està fent aquest estiu una gira europea multitudinària (Europa Press/DPA/Christian Charisius)

Al noi de 19 anys l'han arrestat aquest dimecres a la localitat de Ternitz, uns 65 quilòmetres al sud-oest de la capital, i durant l'escorcoll al seu domicili s'han trobat substàncies químiques que s'estan analitzant.

A més, durant l'operació antiterrorista ha calgut evacuar una residència de gent gran i altres edificis de la ciutat, i la policia ha fet intensos controls de carretera. L'altre individu ha estat detingut a Viena.

La capital d'Àustria va ser objectiu d'un atemptat terrorista el novembre del 2020 en què van morir quatre persones. El desembre passat hi van detenir quatre sospitosos de planejar un atac contra la catedral de Sant Esteve, al centre de la ciutat.

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat IslàmicÀustria
Anar al contingut