El grup Titani va identificar els dos lladres just quan es dirigien cap a Girona per marxar a Nàpols, ciutat on resideixen

Detenen dos homes que robaven rellotges de luxe i utilitzaven una motocicleta per fugir

Els Mossos d'Esquadra no descarten la seva participació en fets similars en altres països europeus i la investigació continua oberta
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres de rellotges que utilitzaven una motocicleta per cometre els robatoris i que estan implicats en almenys tres fets.

Els detinguts, de 43 i 44 anys, han passat a disposició judicial.

Un d'ells ja tenia antecedents policials, concretament, el mes de setembre de 2019 va ser detingut a la població de Sant Antoni de Calonge com a presumpte autor de robatoris de rellotges de luxe.

L'altre detingut s'ha identificat en tot moment amb dades falses, tot i que policialment se l'ha pogut identificar per empremtes.

Fruit de les gestions d'investigació, els Mossos han pogut relacionar-los amb dos robatoris amb violència, un tercer en grau de temptativa i dos delictes de lesions.

Implicats en dos robatoris i un intent

El 3 de juny, a les 11 del matí, els ara detinguts van sostreure un rellotge de 15.000 euros a un home de setanta-cinc anys. Van fugir amb una motocicleta de gran cilindrada de color blau elèctric i, fruit del robatori, la víctima es va trencar cinc costelles.

El 7 de juliol, a les 11 del matí, un dels ara detinguts va entrar a una òptica del carrer Muntaner i va intentar robar a un client el rellotge de luxe que duia posat. Aquest cop, però, no ho van aconseguir i van fugir amb la mateixa motocicleta.

El 9 de juliol, a les 12 de la nit, aquest cop a Sitges, els homes van atacar una parella per robar-los un rellotge de luxe de 35.000 euros. En aquest cas, un dels dos va patir lesions a la mandíbula.

El 10 de juliol, la policia local de Castelldefels va aturar-los amb la motocicleta després de demanar-los que s'identifiquessin i que intenessin fugir. Un d'ells es va identificar amb documentació falsificada.

Els investigadors treballen amb la resta de policies estatals i europees per tal de relacionar-los amb d'altres investigacions

Els homes van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció de Gavà. Així i tot, els investigadors de Titani, especialitzats en robatoris de rellotges i que estaven fent seguiments al grup, no van quedar tranquils.

El grup va comprovar que les dues persones agafaven un tren per marxar direcció Girona amb la intenció de sortir de Catalunya i dirigir-se cap al seu país i els van detenir.

Creació d'una unitat especialitzada en robatoris de rellotges

L'auge de robatoris violents de rellotges detectat en aquest nou escenari postpandèmic i vinculat al turisme ha impulsat la creació de Titani. És un nou grup d'investigació contra els lladres de rellotges que ja han detingut 32 persones en set setmanes, de les quals 7 han ingressat a presó.

El grup, que ja tenia una investigació oberta d'aquest últim cas, té com a objectiu conèixer aquest fenomen per tal d'aplicar noves estratègies i evitar que els indicadors creixin en aquest àmbit.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut