Els nadons acabaven en mans de famílies adinerades de la zona (iStock/kebudfam)

Detenen a València una exjutgessa argentina buscada per "vendre" nadons a famílies riques

Era titular d'un jutjat de família i instava les seves subordinades a '"aconseguir panxes", és a dir, identificar dones embarassades en situació de vulnerabilitat

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a València una exjutgessa argentina de 63 anys que tenia una ordre internacional de detenció per la seva implicació en una xarxa d'adopcions il·legals.

Les autoritats del seu país l'acusen de lucrar-se il·lícitament utilitzant les treballadores socials que tenia al seu càrrec perquè anessin als barris més pobres de la ciutat a "aconseguir panxes", és a dir, identificar dones vulnerables en estat de gestació disposades a lliurar en adopció els fills que esperaven. 

D'aquesta manera, l'aleshores titular d'un jutjat de família de la ciutat de Pilar "venia" aquests nadons, i facilitava els processos d'adopció a matrimonis adinerats de la zona que la compensaven amb diners i regals.


Manipulava documents i feia la vida impossible als subordinats

L'arrestada s'enfronta a una pena màxima de sis anys de presó per suborn actiu i falsedat de document públic, perquè hauria manipulat diversos arxius perquè hi constés una data anterior i simular així que la seva firma havia estat estampada en diferents providències i resolucions judicials quan ja no estava treballant per a la República Argentina.

La notícia de la detenció l'ha avançada el diari Levante, que explica que l'arrestada va ser expulsada de la carrera judicial el 2017 després de les denúncies del col·legi d'advocats i la Fiscalia de la ciutat. Segons el mateix diari, la titular del jutjat obligava els seus subordinats a cometre nombroses irregularitats i els sotmetia a maltractament psicològic.

Un cop comprovada la vigència de l'ordre que constava contra la detinguda, es van fer gestions d'investigació que van permetre saber que possiblement vivia a València. Els agents van esbrinar la localització concreta de la fugitiva i van detenir-la dilluns al migdia quan sortia del seu domicili de València, des d'on va ser traslladada a les dependències de la Prefectura Superior de Policia per seguir amb els tràmits, i l'endemà va passar a disposició judicial.

ARXIVAT A:
Policia NacionalPolicialArgentina
Anar al contingut