Les presumptes víctimes descriuen el raper com un depredador sexualment violent (Reuters/Eduardo Muñoz)

Detenen a Nova York el raper Puff Daddy, investigat per abús sexual i tràfic de persones

En l'últim any, el raper acumula deu denúncies d'abús sexual i de violació per part de diverses dones, que el descriuen com un depredador sexualment violent
TEMA:
Estats Units

El raper nord-americà Sean Diddy Combs ha estat detingut per la policia a Nova York, aquest dilluns a la tarda, segons ha informat la Fiscalia Federal de Manhattan.

Investigat per tràfic de persones i abús sexual arran de diverses denúncies, Combs ha estat detingut per la imputació d'un gran jurat, format per ciutadans anònims, tot i que els càrrecs no se sabran fins aquest dimarts, segons ha confirmat el seu advocat, Marc Agnifilo, en un comunicat als mitjans.

El raper compareixerà davant del tribunal del districte sud de la ciutat, on el jutge haurà de decidir si continua el procés en llibertat o en presó preventiva.

"Estem decebuts amb la decisió de l'Oficina del Fiscal dels Estats Units de perseguir el senyor Combs en el que creiem que és un processament injust", ha dit l'advocat.

Agents federals han detingut Combs, de 54 anys, que feia una setmana que era a Nova York, a l'hotel on s'allotjava, a Manhattan. Agnifilo assegura que el raper era a la ciutat "voluntàriament", per respondre davant les diverses acusacions: 

"Està cooperant amb la investigació i està impacient per poder esborrar el seu nom dels jutjats. És una persona imperfecta, però no és cap criminal", ha afirmat el lletrat.

El magnat de la música ha estat conegut amb diversos noms al llarg de la seva carrera de raper, com Puff Daddy, P. Diddy, Diddy o, l'últim, Brother Love, amb el qual ha intentat restaurar la seva imatge. L'últim any ha acumulat deu demandes d'abús sexual i de violació per part de diverses dones, acusacions que Combs ha negat.

Les suposades víctimes el descriuen com un depredador sexualment violent, que utilitzava l'alcohol i les drogues per obtenir la seva submissió

Nascut a Nova York, Combs ha acumulat una gran fortuna en més de tres dècades en el món de la música. Raper i productor musical, propietari del segell discogràfic Bad Boys, però també en el negoci de les begudes alcohòliques, sempre ha mostrat una imatge ostentosa.


Denúncies per abús sexual i tràfic de persones

Una de les denúncies a les quals s'enfronta el raper és la d'una antiga actriu porno, Adria English, que al juliol el va acusar d'utilitzar-la "com a peó sexual per al plaer i el benefici econòmic dels altres" en festes als Hamptons, Nova York, i a Florida entre el 2004 i el 2009.

Una altra de les denúncies és la d'una de les seves exdones, Cassie Ventura, que l'acusa d'haver mantingut comportaments "violents" i "desviats" durant una dècada.

El raper es va veure obligat a fer una disculpa pública el maig passat quan la CNN va revelar un vídeo del 2016 en el qual se'l veia donant puntades de peu i arrossegant Cassie, que llavors n'era la nòvia, pels passadissos d'un hotel de Los Angeles.

"El meu comportament en aquest vídeo és inexcusable", va dir el multimilionari en un vídeo al seu compte d'Instagram. En aquest cas, l'assumpte es va resoldre "de manera amistosa", segons un acord confidencial.

Sean Combs ha estat objecte de denúncies d'abús des de la dècada del 1990. El març passat, les autoritats van executar dues ordres d'escorcoll a les propietats de Combs a Los Angeles i a Miami, com a part d'una investigació federal sobre tràfic sexual, narcotràfic i possessió il·legal d'armes.

ARXIVAT A:
Cultura Judicial Estats Units Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut