Detenen 13 suposats membres de la màfia marsellesa per un intent d'homicidi a Empuriabrava

Els Mossos i la Policia Nacional francesa resolen un nou cas que s'emmarca en el conflicte obert entre organitzacions rivals pel control del tràfic de drogues

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional francesa han detingut tretze persones a França per un intent d'homicidi a Empuriabrava el gener del 2023. 

La policia vincula els arrestats amb un grup criminal marsellès, la DZ Mafia, que manté una guerra oberta amb una organització criminal rival per conquerir el mercat del tràfic de drogues.

Els detinguts són deu homes i tres dones d'entre 15 i 25 anys que estarien relacionats amb l'intent d'homicidi d'un home de 43 anys, d'origen marsellès i vinculat al tràfic de drogues.  

Les organitzacions criminals a Marsella utilitzen cada vegada més gent molt jove i, de fet, menors d'edat es van veure implicats l'any passat en diversos homicidis, ja sigui com a víctimes o com a autors.

L'operatiu per detenir els sospitosos es va desplegar dilluns sota la coordinació de la Fiscalia de Marsella. Un grup d'investigadors dels Mossos d'Esquadra es van traslladar a la ciutat francesa per treballar conjuntament amb la policia francesa.
 

El precedent del doble homicidi de Salou 

El cas s'ha resolt després de catorze mesos d'intensa feina policial i, segons els Mossos, és una mostra de la bona cooperació policial i judicial que existeix entre ambdós països en la lluita contra grups criminals vinculats al tràfic de drogues. 

I és que, si bé a Empuriabrava va quedar en un intent d'homicidi, narcotraficants provinents de Marsella van matar el maig del 2023 dues persones a la via pública a Salou amb armes de guerra, amb kalàixnikovs.

La investigació dels Mossos d'Esquadra, remarquen, va aportar informació de molt valor a la Policia Nacional Francesa i, a més de resoldre el cas, també van poder practicar altres detencions per obstaculitzar la guerra oberta entre les dues organitzacions criminals.
 


 

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut