Les autoritats recomanen a les persones que tinguin el producte a casa que s'abstinguin de consumir-lo (Aesan)

Detectada listèria en un lot de salmó fumat dels supermercats Dia

L'alerta s'ha donat des d'Andalusia i les autoritats sanitàries han ordenat retirar el producte de la venda

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha activat una alerta alimentària després de detectar-se la presència del bacteri "Listeria monocytogenes" en un lot de paquets de salmó fumat de supermercats Dia.

Es tracta del salmó fumat llescat de la marca Selección Mundial de Dia amb número de lot 24241A1101404. La data de caducitat és del 4 d'octubre del 2024 i el pes de la unitat és de 100 grams.

Les autoritats sanitàries d'Andalusia han notificat l'alerta a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi d'Informació (SCIRI) i la informació s'ha traslladat a les autoritats competents de les comunitats autònomes amb l'objectiu que verifiquin la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Les autoritats no han especificat si hi ha cap persona intoxicada per consumir aquest producte fumat.

Com a mesura de protecció, l'Agència de Seguretat Alimentària recomana a totes les persones que tinguin a casa algun d'aquests paquets de salmó fumat que no el consumeixin.
 


En cas que ja s'hagi consumit, cal anar a un centre de salut si es presenta simptomatologia compatible amb la listeriosi, com vòmits, diarrea o febre. 

Les dones embarassades han de tenir especial precaució i seguir les recomanacions de consum durant l'embaràs per les complicacions que poden tenir les intoxicacions alimentàries en el fetus.

 

ARXIVAT A:
SalutAlimentació
Anar al contingut