Destrosses per la pedregada a teulades i cotxes de Sant de Torelló
La pedregada a Sant de Torelló va durar mitja hora (3Cat)

Destrosses a totes les teulades i a 300 cotxes: imatges de la pedregada a Sant Pere de Torelló

Més del 95% dels habitatges ha patit danys i no està clar que l'escola pugui obrir d'aquí un mes

RedaccióActualitzat

L'episodi de fortes tempestes d'aquest divendres a la tarda ha deixat centenars d'afectats al seu pas per Sant Pere de Torelló. La pedregada ha trencat els vidres d'uns 300 vehicles i ha provocat destrosses a la gran majoria de teulades del municipi.

A la localitat osonenca, hi van caure pedres d'entre 2 i 4 centímetres de diàmetre durant una mitja hora. "Tan grans com ous de gallina", han descrit alguns veïns i el mateix alcalde, Jordi Fàbrega.

Els que es trobaven al bar Cals Avis van veure com les taules i cadires de la terrassa quedaven totalment perforades: "La calamarsada ha rebentat fins a tres cadires a la vegada", ha assegurat el propietari, Carles López.


Una altra veïna va veure com la pedra esmicolava la claraboia que tenia sobre una escala de casa. A més, el menjador se li va inundar d'aigua per culpa dels forats a les teules. "Per no parlar del jardí, que ha quedat destrossadíssim", ha afegit.

L'últim balanç apunta que uns 300 vehicles han patit danys per la pedra (3Cat)

Zona d'afectació especial

L'alcalde de Sant Pere de Torelló ha valorat que l'episodi ha causat "molt mal" perquè va durar mitja hora, però ha celebrat que no hi hagi hagut "danys personals".

"Ens preocupa enormement l'escola, que està molt malmesa i només tenim un mes fins que comenci el curs."

 

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló demanarà que es decreti el poble zona d'afectació especial (3Cat)(3Cat)

De totes maneres, l'Ajuntament ha calculat que dels 1.050 habitatges, un miler han patit danys a la teulada, i ha afectat com a mínim el 80% de la coberta. Més de 30 indústries del poble i tots els equipaments municipals han tingut destrosses.

Fàbrega demanarà que es decreti Sant Pere de Torelló com a zona d'afectació especial. "Esperem que se'ns ajudi per part del govern de l'Estat", ha declarat.

No hi ha hagut ferits, però pràcticament tot el municipi ha patit nombrosos danys materials (3Cat)
El que preocupa més al consistori a hores d'ara és l'obertura de l'escola municipal (3Cat)

 

 

760 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 760 trucades relacionades amb el temporal, 218 al Vallès Occidental, 141 al Barcelonès i 87 a Osona. El gruix de comunicacions es va rebre a partir de les 20.00.

Els Bombers de la Generalitat han atès un total de 370 serveis, la majoria per retirar arbres caiguts, elements inestables de façanes i inundacions de baixos.

Aquest dissabte, Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Inuncat després que hagi finalitzat l'episodi de tempestes fortes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut