Dos dels habitatges que han estat patit destrosses són al carrer Major del barri del Colobret de Figueres (3Cat)

Destrossen cases a Figueres de familiars del presumpte autor del doble crim de Sant Joan a Girona

Una seixantena de persones han fet destrosses en 3 habitatges del barri del Colobret de Figueres

Redacció/AgènciesActualitzat

Familiars de les víctimes del doble crim de la revetlla de Sant Joan a Girona han assaltat almenys tres cases de familiars del presumpte autor dels fets situades en el barris de Sant Joan i del Colobret de Figueres, segons ha avançat la periodista Anna Punsí.

Fonts de l'Ajuntament han confirmat que un grup d'entre 60 i 70 persones ha fet destrosses en l'interior de tres domicilis de la població cap a les nou del vespre.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres s'han desplegat a la zona per apaivagar els ànims i evitar més incidents

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha condemnat els fets i ha dit que a la població pateixen "les conseqüències d'un col·lectiu que es pren la llei pel seu compte, fora del marc legal":

 

Els Mossos van valorar que era millor no enfrontar-s'hi

Els Mossos van decidir no intervenir malgrat que sabien que hi hauria destrosses. L''intendent Xavier Domènech, sotscap dels Mossos a la regió de Girona, ha explicat a Catalunya Ràdio que era millor permetre la destrossa de tres habitatges a Figueres que enfrontar-se a centenars de persones.

"La diferència desproporcionada de la força que teníem nosaltres davant de 300 persones, hauríem hagut de fer ús d'una força molt gran i llavors segurament s'haurien produït lesions"

"Hauríem acabat produint uns danys més greus dels que volíem evitar" argumenta Domènech. A més, explica, van valorar que "els habitatges estaven abandonats, que no hi havia cap persona a l'interior, per la qual no hi havia risc per les persones".

"Ho podríem haver evitat en aquell moment, potser temporalment, però demà passat, a la nit o un altre dia, hauríem anat i ho hauríem fet igual"

La policia, que encara busca l'autor dels trets fets amb kalàixnikov durant la revetlla de Sant Joan, ja ha hagut d'actuar els darrers dies al barri de la Font de la Pólvora de Girona, escenari del doble assassinat.

La junta local de seguretat de la capital gironina va acordar dijous mantenir "de manera ininterrompuda" el dispositiu policial a la Font de la Pólvora fins que el barri recuperi "la normalitat".

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha insistit que el doble crim de la revetlla de Sant Joan a Girona és "un fet puntual" i ha vinculat la tinença d'armes de foc a les plantacions de marihuana.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut