Ángel Contreras, el fins ara president d'Adif
Ángel Contreras, el fins ara president d'Adif (Europa Press/Alberto Ortega)

Destituït el president d'Adif, Ángel Contreras, després de nou mesos en el càrrec

El ministre de Transports, Óscar Puente, el fa fora amb l'objectiu d'"impulsar la gestió de l'empresa"

RedaccióActualitzat

Nou mesos en el càrrec ha durat l'últim president d'Adif, Ángel Contreras. El govern espanyol ha decidit destituir-lo amb l'argument que vol "impulsar la gestió de l'empresa".

Adif, l'empresa gestora de les infraestructures ferroviàries, depèn del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible.

El cessament arriba després de diverses destitucions en el ministeri d'Óscar Puente per l'auditoria relacionada amb el cas Koldo. Entre aquestes destitucions hi ha la del cap de personal d'Adif, Michaux Miranda, que està investigat en el cas.

El govern espanyol, però, desvinculen el cessament de Contreras d'aquesta auditoria.

Nou mesos al càrrec

Contreras va néixer a Torrent, a l'Horta Sud, el 1975. És enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de València.

Entre 2018 i 2023 va ser director general de Conservació i Manteniment d'Adif. Va ser nomenat al desembre de l'any passat en substitució de María Luisa Domínguez, que havia dirigit Adif des de l'any 2021. 

 

Problemes a l'AVE a Barcelona i Madrid

Justament aquest divendres el servei ferroviari d'alta velocitat ha presentat problemes a Barcelona i Madrid.

A Barcelona, l'avaria pel descarrilament d'un tren ha bloquejat la sortida de les cotxeres de Can Tunis i ha col·lapsat l'alta velocitat. Hi ha hagut retards d'hores, aglomeracions i falta d'informació a l'estació de Sants.

A Madrid, l'AVE ha tingut retards de fins a quatre hores en alguns trens d'alta velocitat amb origen o destinació Atocha. La circulació ha quedat interrompuda cap a les 13.00 i, de mitjana, els retards han estat de 50 minuts.

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut