Detall d'un castell durant la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (ACN/Jordi Borràs)

Ja és a casa l'acotxadora de la Colla Vella operada per la caiguda a Sant Fèlix

La menor va patir un traumatisme cranioencefàlic greu i ha passat tres dies a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

RedaccióActualitzat

La nena ferida divendres 30 d'agost durant la diada castellera de Sant Fèlix "ja ha rebut l'alta mèdica i es troba a casa amb la família". Així ho indica el darrer comunicat conjunt de la família, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Destaquen l'agraïment per "l'evolució tan positiva i ràpida" que ha tingut la nena des de la caiguda -- va ser traslladada i operada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona-- i remarquen que "la Mia acabarà la recuperació a casa i l'equip mèdic que la tracta no espera seqüeles a llarg termini". 

La menor, acotxadora de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, va ser intervinguda d'urgència pels equips de Neurocirurgia i Cirurgia Maxil·lofacial d'un traumatisme cranioencefàlic greu amb fractura cranial amb enfonsament i fractura orbitària. La pacient es va recuperar durant tres dies a l'UCI pediàtrica de l'hospital, on va tenir una "evolució bona i ràpida".

Tal com va explicar la Colla Vella dels Xiquets de Valls en un comunicat, després de la intervenció els metges van despertar la nena, que de seguida va poder parlar amb la família.

Davant les crítiques a les xarxes sobre falta de seguretat, el cap de colla, Manel Urbano, ha defensat l'activitat castellera.

L'helicòpter del SEM que es va endur la nena castellera a l'Hospital Sant Joan de Déu (ACN/Jordi Borràs)

La diada es va aturar una hora i mitja

L'incident al començament de la diada va deixar un Sant Fèlix amb regust agredolç a Vilafranca del Penedès. En un dia en què les expectatives eren molt elevades, l'actuació es preveia d'alt voltatge, però les colles van haver de canviar el guió previst pel neguit que va generar la caiguda del 4 de 9 sense folre de la Colla Vella. La diada es va aturar durant una hora i mitja, mentre els castellers esperaven l'arribada de l'helicòpter que es va endur la nena a l'hospital.

ARXIVAT A:
Castellers
Anar al contingut