Persones assenyalant la zona on s'ha fet l'operació de captura d'Óscar Pérez (Reuters)

Diversos morts en l'operació contra Óscar Pérez, atacant del Suprem a Veneçuela

Durant l'operació de captura han mort cinc seguidors del policia insurrecte i dos agents de servei, segons el Ministeri de l'Interior
Redacció Actualitzat

A Veneçuela hi ha hagut diversos morts i cinc detinguts en l'operació de captura de l'expolicia Óscar Pérez, acusat de fer un "atac terrorista" al Suprem fa mig any. L'expolicia i diversos integrants del seu grup s'han resistit, assetjats per les forces policials, en una casa als afores de Caracas. El govern Maduro ha donat per desarticulat el grup insurrecte. Segons el Ministeri de l'Interior, dins d'aquesta operació han mort cinc seguidors de l'exagent i dos policies de servei. No se sap si Pérez és un dels morts en aquesta operació.

L'expolicia ho ha transmès a través de les xarxes socials.

 

 

Óscar Pérez es va fer famós quan el mes de juny, enmig de l'onada de protestes contra el govern Maduro, va robar un helicòpter i, segons el govern, va llançar granades contra el Tribunal Suprem i el Ministeri de l'Interior. Estava en recerca i captura des d'aleshores.

Nicolás Maduro ha dit que el grup d'insurrectes desarticulat estava finançat per Colòmbia i preparava un atac imminent amb cotxe bomba.

 

Óscar Pérez, un personatge singular

Aquest és l'historial d'Óscar Pérez. És inspector amb 15 anys d'experiència en el Cos d'Investigacions Científiques, Penals i Criminalístiques. És també membre de la Brigada d'Accions Especials, cap d'operacions aèries i paracaigudista. Molt actiu a Instagram, ha estat, fins i tot, actor en una pel·lícula, "Muerte suspendida", del 2015, la història d'un segrest que mostrava la feina de la policia científica.

En el vídeo difós aquest dimarts s'ha presentat com a membre d'una coalició entre funcionaris militars, policials i civils que no pertanyen a cap partit, i que són patriotes que només volen combatre la impunitat i la tirania actuals. Óscar Pérez es defineix a ell mateix com un home que surt al carrer sense saber si tornarà a casa perquè la mort forma part de l'evolució.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut