Desconvocada la vaga de recollida d'escombraries a Girona
Les escombraries s'amunteguen a la Rambla de Girona (ACN)
Girona

Desconvocada la vaga de recollida d'escombraries a Girona

El 85% dels treballadors ratifiquen el preacord, que preveu un augment de sou per a tota la plantilla i un plus per als operaris que netegen els carrers

RedaccióActualitzat

Desconvocada la vaga de recollida d'escombraries de Girona.

El comitè i la direcció de l'empresa de neteja Girona + Neta han arribat a un preacord i un 85% dels treballadors l'ha ratificat.

L'acord entre la direcció i el comitè -format per la UGT, CCOO i la CGT- inclou un augment de sou lineal del 5% en dos anys per a tota la plantilla. També preveu un plus de l'1,8% per als operaris que netegen els carrers.

Demà, dissabte, a les sis del matí s'hauran retirat les deixalles i cartrons que hi ha acumulats en algunes voreres i al voltant de contenidors, a temps per a la inauguració de la mostra Girona, Temps de Flors, que cada any atrau milers de visitants a la ciutat.

L'Ajuntament havia fet una crida a veïns, botigues i establiments perquè guardessin les escombraries a casa o dins dels locals mentre durés la vaga.

 

 

Un "bon acord", però negociat "sota pressió"

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat de Girona, Eduard Berloso, ha retret als escombriaires haver hagut de negociar l'acord "sota la pressió del temps", del compte enrere de la inauguració de la 64a edició de Girona, Temps de Flors. Berloso, però, creu que s'ha tancat "un molt bon acord" per als treballadors, que també desencalla el nou conveni col·lectiu, que tindrà vigència fins a finals del 2020.

Ara l'acord s'ha de ratificar al ple, però això es farà amb el consistori que surti de les municipals del 26M.

Anar al contingut