Segons els investigadors, el grup havia diversificat les substàncies amb què traficava (Policia Nacional)

Descobreixen que l'olor de carn a la brasa amagava un laboratori de metamfetamina a Madrid

L'olor que desprenien les dues graelles dissimulava la pudor química del laboratori, al qual accedien per un forat tapat amb una pila de cadires

Redacció/AgènciesActualitzat

La Policia Nacional ha desmantellat un laboratori clandestí de metamfetamina instal·lat a la rebotiga d'una braseria madrilenya.

En el marc de l'operatiu s'han detingut cinc persones, de les quals tres han ingressat a presó provisional, mentre que encara s'està intentant localitzar el líder del grup.

Segons la policia, el laboratori estava amagat en un habitatge que quedava just al costat de la cuina, equipada amb dues graelles de carbó de grans dimensions --una d'interior i una altra d'exterior--- que ajudaven a dissimular la pudor de productes químics.

Per accedir al laboratori calia travessar un butró, un forat a la paret de la cuina, que quedava amagat darrere d'unes cadires apilades.

La droga era introduïda a través del port de València i traslladada a la província de Madrid per a la posterior distribució i venda.


Haixix i bitllets falsos

Les forces de seguretat van confiscar cinc quilos de tauletes d'haixix envasades al buit, un carregador de pistola, diverses armes blanques i un detector de balises, entre altres.

Els agents també van trobar una caixa forta de grans dimensions encastada a la paret en un doble fons d'armari que contenia 60.000 euros en bitllets falsos.

D'altra banda, a l'habitatge del líder de l'organització, la policia va confiscar una pistola elèctrica, uns grillons, una porra extensible, nombroses navalles i matxets, així com diversos equips radiotransmissors i balises GPS.


Van enxampar-los fent un lliurament

La investigació va començar a mitjans del 2023, quan els agents van seguir la pista d'un grup criminal que presumptament es dedicava a la importació i distribució de cocaïna a través d'empreses i negocis tapadora.

Els investigadors van observar que la majoria de les reunions es feien en un restaurant, però en una zona allunyada de les mirades dels clients.

Finalment, a principis de maig els agents van observar un constant tràfec de vehicles un dia que el restaurant estava tancat i van sospitar que es podia estar fent un lliurament.

En entrar al local, van detectar una forta pudor de productes químics, similar al sofre, motiu pel qual van desallotjar l'interior del local i van acordonar la zona per evitar riscos per als veïns.

ARXIVAT A:
PolicialDroguesPolicia Nacional
Anar al contingut