La xarxa desarticulada estava especialitzada en falsificació de bitllets de 10 i 20 euros (Mossos)
La xarxa desarticulada estava especialitzada en falsificació de bitllets de 10 i 20 euros (Mossos)
Badalona

Desarticulen una xarxa especialitzada en falsificar bitllets de 10 i 20 euros

Els detinguts falsificaven bitllets de 10 i 20 euros, sempre sota comanda, en tres locals del barri de Sant Roc de Badalona

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra desarticulen una banda que falsificava bitllets de 10 i 20 euros al barri de Sant Roc de Badalona. S'han detingut dos homes i tres dones d'entre 37 i 47 anys. Dos dels detinguts han ingressat a la presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial pels mateixos fets.

L'operació, anomenada Thermos i tutelada per l'Audiència Nacional, es va iniciar el gener del 2018 quan la Unitat Central de Falsificació de Moneda va detectar un augment de denúncies a l'àrea metropolitana de Barcelona relacionades amb bitllets falsos de 10 i 20 euros de la nova sèrie "Europa".

 


La xarxa de falsificadors disposava de tres locals amb tota la maquinària necessària per fer les falsificacions. Els bitllets es fabricaven a tres pisos del barri de Sant Roc de Badalona i sempre sota comanda. Els detinguts gestionaven la impremta local de bitllets més activa de Catalunya, on falsificaven els diners per comandes i els col·locaven en el mercat mitjançant petites compres.

En l'operació, els Mossos d'Esquadra han escorcollat diverses vivendes. En un dels pisos, situat al carrer Marquès de Mont-roig de Badalona, a més, hi van trobar una plantació de marihuana amb més de 326 plantes.

La xarxa reintroduïa els bitllets falsos de 10 i 20 euros a través de compres de productes de poc valor en petits comerços. Aquests bitllets de petit valor acostumen a aixecar poques suspicàcies a les botigues i pocs comerciants els passen per màquines de control.

Els Mossos d'Esquadra recomanen a comerciants i ciutadans que comprovin els bitllets fent el que diu el Banc Central Europeu, que és "tocar-los, mirar-los i girar-los".

 


 


 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut