En l'operatiu policial hi han participat la Guàrdia Civil i les autoritats alemanyes
En l'operatiu policial hi han participat la Guàrdia Civil i les autoritats alemanyes

Desarticulen a Barcelona una estructura de Hezbollah que facilitava drons per atacar Israel

La investigació es va iniciar quan la Guàrdia Civil va detectar la compra de grans quantitats de peces per a la construcció de drons kamikazes

Redacció/AgènciesActualitzat

Desarticulat a Barcelona un grup logístic que proporcionava drons a Hezbollah, al Líban, per atacar Israel. L'estructura hauria ajudat a construir més de 1.000 drons per a l'organització xiïta libanesa, gràcies a la compra de components d'aquests aparells de diferents empreses espanyoles i europees. 

En l'operació policial, que va ser aquest diumenge i s'ha fet conjuntament entre la Guàrdia Civil i les autoritats alemanyes, es van detenir tres persones a Catalunya (entre Barcelona i Badalona) i una altra a Alemanya.

Han detingut 3 persones implicades a l'estructura logística a Barcelona, Badalona i Alemanya
Han detingut 3 persones implicades en l'estructura logística a Barcelona i Badalona, i una a Alemanya (Guàrdia Civil)

Els detinguts van passar aquest dimecres a disposició judicial i s'ha decretat presó per a un d'ells i llibertat amb mesures cautelars per als altres dos.

La investigació va començar a Espanya després que la Guàrdia Civil detectés la compra de grans quantitats de materials per a la fabricació de drons kamikazes, que podrien transportar explosius. 

Entre el material requisat hi ha components elèctrics, hèlices propulsores, desenes de motors de gasolina i més de 200 motors elèctrics, així com grans quantitats de resines i altres substàncies, claus per a la construcció del fuselatge, les ales i les parts mòbils dels drons.

Guàrdia Civil requisant material
Es tractava d'una de les estructures logístiques de drons de Hezbollah a Europa (Guàrdia Civil)
ARXIVAT A:
TerrorismePolicialGuàrdia CivilIsrael
Anar al contingut