Sabadell

Desarticulada una banda internacional que robava cotxes per vendre'ls a tercers

El jutge ha decretat la presó provisional sense fiança per a tres dels detinguts

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal, d'abast internacional i assentada a Catalunya, que robava cotxes per vendre'ls a tercers.

En l'operació s'han recuperat 13 dels 20 vehicles que el grup havia sostret a Catalunya, i s'ha detingut quatre membres de l'organització, d'edats compreses entre els 28 i els 54 anys. També se n'ha citat un altre com a investigat i s'ha emès una ordre internacional de detenció per a un altre membre de la banda.

En la mateixa operació s'han fet escorcolls als domicilis que els detinguts tenien a Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Parets del Vallès. El grup robava els vehicles a Catalunya per enviar-los posteriorment a altres punts de l'estat espanyol i a diferents països del nord d'Àfrica i del centre d'Europa per vendre'ls.

 

 

La investigació, que ha estat feta per la divisió d'investigació criminal dels Mossos de Sabadell i dirigida un jutge de Rubí, va començar l'any 2017, quan es va detectar un increment considerable de sostraccions de vehicles de models molt concrets d'una mateixa marca.

 

 

Sis d'aquests investigats havien establert el seu domicili a Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Barcelona, i eren els encarregats de la sostracció i manipulació dels cotxes robats. Els altres tres integrants, amb residència a l'estranger, s'encarregaven de transportar fora d'Espanya els vehicles sostrets.

Dijous, els detinguts van passar a disposició judicial, i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a un d'ells i presó provisional sense fiança per als altres tres.

 

 

Sempre el mateix "modus operandi"

La banda actuava sempre de la mateixa manera: manipulaven el pany, s'emportaven el cotxe i el deixaven aparcat en una zona discreta, a la vora de casa seva. Si la policia no el detectava, li canviaven la matrícula.

Substituïen les matrícules originals per unes altres de doblades d'un altre vehicle de la mateixa marca i model. D'aquesta manera evitaven que es pogués identificar com a sostret.

Un cop tenien la certesa que el vehicle havia passat desapercebut, l'amagaven en aparcaments comunitaris llogats per l'organització, en llocs pròxims als seus domicilis o en aparcaments públics de Barcelona.

Després traslladaven els cotxes a una empresa de transports de Parets del Vallès on treballaven dos dels detinguts. Allà modificaven tots els elements d'identificació dels vehicles. Ho feien els caps de setmana, quan l'empresa estava tancada.

Anar al contingut