Tres joves mengen crispetes dins d'una sala de cinema (Pexels / Cottonbro studio)
Tres joves mengen crispetes dins d'una sala de cinema (Pexels / Cottonbro studio)

Denuncien Yelmo Cines per prohibir l'entrada amb crispetes i beguda comprades a fora

Facua porta als tribunals Yelmo Cines, al qual acusa de vendre menjar i beguda a un preu fins a 13 vegades més car que a altres establiments

La prohibició d'entrar als cinemes amb crispetes, beguda o qualsevol altre aliment comprat a fora ha arribat als tribunals. L'organització de consumidors Facua ha presentat una denúncia contra la segona cadena de cinemes de l'estat, Yelmo Cines, per no permetre l'accés amb beguda i menjar comprat a fora.

Facua acusa Yelmo, que té més de 500 sales a tot l'estat, de vendre comestibles i beguda a l'interior dels cinemes a un preu que pot arribar a ser fins a 13 vegades més car que en altres establiments.

Als cinemes, Yelmo hi té cartells amb el següent text:

"La companyia no permet l'accés a aquestes instal·lacions amb aliments i/o begudes adquirides fora de Yelmo, reservant-nos per tant el dret d'admissió."

La mateixa advertència es fa a la pàgina web després de comprar entrades anticipades.

Entrada dels cines Yelmo d'Artea, a Biscaia
Entrada dels cines Yelmo d'Artea, a Biscaia (Europa Press)

"No és dret d'admissió"

En un comunicat, Facua assegura que l'empresa s'empara en l'exercici del dret d'admissió, però rebutja que sigui un cas comparable al de, per exemple, un restaurant:

"L'activitat d'exhibició cinematogràfica existeix amb independència que l'empresa ofereixi un servei de menjar fred, i no fa falta aquest servei perquè existeixi. Es tracta, per tant, d'un servei complementari i el motiu principal pel quals els usuaris acudeixen a Yelmo és per veure una pel·lícula, no per comprar menjar o beguda."

Per l'organització de consumidors, definir com a dret d'admissió el fet de prohibir l'accés amb menjar i beguda comprada a l'exterior és "contrari a la legislació".

Facua ha interposat una acció de cessament als jutjats de primera instància de Madrid en considerar que la cadena incorre en "una pràctica abusiva" en imposar a qui vulgui menjar o beure els productes del seu propi establiment.

L'organització de consumidors explica que ha portat el cas als tribunals davant de "la passivitat de les administracions competents" i després d'haver presentat diverses denúncies contra Yelmo els últims anys.

 

ARXIVAT A:
CinemaConsum
Anar al contingut