Denuncien que el Teatre Apolo deu dos milions d'euros a treballadors i artistes (ACN)
Denuncien que el Teatre Apolo deu dos milions d'euros a treballadors i artistes (ACN)
Barcelona

Denuncien una "estafa milionària" del Teatre Apolo a treballadors i artistes

Extreballadors, proveïdors i artistes denuncien que l'empresa gestora del teatre té un deute de dos milions d'euros

Un centenar d'artistes, proveïdors i extreballadors del teatre Apolo s'han reunit aquest dilluns per denunciar públicament un deute de dos milions d'euros a unes 200 persones.

El director del teatre, Ricard Reguant, ha assegurat que l'empresa que gestiona el teatre, Ethika Global, ha perpetrat una "estafa a gran escala", amb una xifra global que podria ser més alta.

Reguant assegura que l'empresa gestora li deu 100.000 euros i diu que "tampoc ha pogut pagar el lloguer, ni la Seguretat Social dels membres de les companyies de teatre, ni els drets d'autor, ni l'IVA, ni res".

També hi ha intervingut l'artista Lita Claver, coneguda com "La Maña", que ha assegurat que han "enfangat" el seu comiat dels escenaris i li han pres "els diners de la jubilació":
 

"Després de 67 anys treballant només m'ha quedat una pensió de 700 euros, i aquesta gent, que no se'ls pot dir senyors, no només no m'han pagat, sinó que a més han embrutat el nom d'un teatre històric del Paral·lel barceloní."

 

Punts de vista oposats

En el mateix acte també ha reclamat els seus deutes el representant de l'SGAE, que ha assegurat que Ethika Global deu 140.000 euros en concepte de drets d'autor. El productor de l'obra de "La Maña", Luis Pardos, reclama 95.000 euros.
 

Les 12 persones que han intervingut en roda de premsa per denunciar els impagaments
 

El dissenyador de vestuari Jordi Dalmau exigeix el pagament de 20.000 euros; la companyia Tropicana en demana 70.000, i el músic Pep Sala ha indicat que l'empresa li deu més de 30.000 euros per les seves composicions musicals.


 

Ethika Global es defensa indicant que el Teatre Apolo travessa una situació econòmica difícil a conseqüència de la "nefasta gestió" de Reguant durant la temporada que va ser director artístic del teatre.

 

"Actuen com un fons voltor"

L'advocat de Reguant ha indicat que ja s'han interposat vuit demandes civils pels impagaments i ha anunciat que n'hi haurà més. A més, no descarta acudir a la via penal, perquè es tracta d'una "estafa ordida a consciència" on s'ha creat una "societat pantalla" amb la intenció de "no pagar ningú":
 

"Actuen com un fons voltor, cobren però no paguen, i fan coses tan greus com entregar xecs sense fons en una mediació davant el jutge."

 

Reguant ha tancat la roda de premsa desmuntant l'"última mentida de l'empresa":
 

"La setmana passada va dir que tancava el teatre per final de temporada, però en realitat no té intenció de tornar a obrir al setembre perquè han venut tot el que hi havia a dins del teatre, inclòs vestuari i escenografia que no era seva."

 

Ricard Reguant

ARXIVAT A:
TeatreDelictes econòmics
Anar al contingut