El propietari del restaurant La Olma de Pedraza (EFE/Pablo Martín)

Denuncien un restaurant que cobra 4,5 euros per servir aigua de l'aixeta a Segòvia

El propietari del restaurant La Olma, a la localitat segoviana de Pedraza, argumenta que són una empresa de serveis i que han de cobrar per la seva feina
EFE/Redacció Actualitzat
TEMA:
Consum

Els restaurants estan obligats a oferir aigua de l'aixeta gratis, però el propietari del restaurant La Olma de Pedraza, a Segòvia, ha interpretat la llei a la seva manera i cobra 4,5 euros per servir-la al client.

"Com a empresa de serveis, cobrem per la nostra feina", assegura el propietari del restaurant, Sergio Blázquez.

L'organització de consumidors Facua ha denunciat el cas al servei territorial de Turisme de la Junta de Castella i Lleó. També ha demanat per escrit a l'establiment que retiri de la carta online el concepte de "servei d'aigua de l'aixeta", seguit del comentari "l'aigua l'hi regalem", cosa que no han fet.

Dins de l'apartat corresponent al menú, es pot llegir el que Facua denuncia a la part final, just després dels vins.

 

"La nostra feina la tarifem, com qualsevol persona en aquest país, tret que sigui una ONG... nosaltres, de moment, som una empresa", diu l'hostaler.

Sergio Blázquez assegura que l'aigua és gratis i que "de fet, si es va al bany, no es tarifa l'aigua" però que "tot el que se serveix, cal cobrar-ho", de la mateixa manera que tots els empleats reben la seva nòmina a principis de mes.

La Llei de Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular, aprovada l'abril del 2022, preveu que els clients de bars i restaurants han de poder tenir aigua de l'aixeta, un costum molt estès a gran part d'Europa, i ho recull així:

"Als establiments del sector de l'hostaleria i restauració s'haurà d'oferir sempre als consumidors, clients o usuaris dels seus serveis la possibilitat de consum d'aigua no envasada de manera gratuïta i complementària a l'oferta del mateix establiment."

El propietari del restaurant La Olma diu que els 4,5 euros que cobra per al servei donen dret a "un got net, acabat de fregar, atès per un cambrer, i que després es torni a netejar aquest got i es torni a reciclar", i preveu despeses com l'ús del rentaplats o la Seguretat Social dels empleats: "El que comporta un negoci", resumeix.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Gastronomia Consum
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut