Una classe buida amb les cadires sobre les taules
Cinc exalumnes del centre concertat Mare Josefa Campos han presentat la denúncia (ACN/Blanca Blay)

Denuncien un professor d'un col·legi valencià que volia "curar l'homosexualitat" als alumnes

Inspecció Educativa de la Generalitat Valenciana investiga els fets denunciats per cinc exalumnes d'un centre d'Alaquàs

RedaccióActualitzat

Cinc nois homosexuals de diferents edats que havien estudiat al mateix col·legi han denunciat un professor per sotmetre'ls a pseudoteràpies de conversió sexual durant la seva etapa escolar. Es tracta del centre concertat Mare Josefa Campos del municipi valencià d'Alaquàs, a la comarca de l'Horta Sud. 

Els exalumnes, el més gran dels quals té 27 anys, han presentat una denúncia aquesta setmana a la Inspecció Educativa de la Generalitat Valenciana, que ara ho investiga.

Un dels denunciants ha explicat que el docent va intentar fer-li teràpies de conversió en horari lectiu per sentir-se atret per una persona del mateix sexe, mentre que un altre assegura que li va arribar a oferir una pastilla "per curar l'homosexualitat", segons ha publicat el diari Levante.

Les víctimes descriuen el professor com proper i expliquen que aprofitava les tutories per interrogar-los sobre les seves inclinacions sexuals.

Des de la conselleria d'Educació han dit que ara han començat a recopilar informació i a investigar els fets per preparar un informe.

Educació ha expressat el seu "respecte màxim" a la denúncia dels estudiants i ha reiterat el seu compromís amb la igualtat de tracte a totes les persones, sense importar el sexe, la religió, la raça o la condició sexual.

Fins ara, el centre només ha dit que ho desconeixia.

Des del PSPV i Compromís exigeixen que s'aparti el docent i es garanteixi la protecció de l'alumnat davant d'actituds homòfobes.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+País ValenciàEducació sexual
Anar al contingut