La xarxa social d'Elon Musk ha activat la nova funció per defecte, sense avisar-ne els usuaris (Reuters/Clodagh Kilcoyne)

Denuncien que X fa servir d'amagat els tuits dels usuaris per entrenar la seva IA

Ha canviat les opcions de privacitat per poder fer servir tot allò que es piuli o es reenviï per millorar Grok, el seu model de llenguatge d'intel·ligència artificial

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La xarxa social "X", l'antiga Twitter, fa servir totes les publicacions i interaccions dels seus usuaris per entrenar el seu model de llenguatge d'intel·ligència artificial, anomenat Grok.

I ho pot fer després d'haver activat per defecte, d'amagat, canvis en les opcions de privacitat que permeten que aquest xatbot agafi tot el que es piula o es reenvia per aprendre i entrenar-se en les cerques per la xarxa social.


El fet que aquesta nova funció estigui activada de forma predeterminada és el que autoritza la xarxa social d'Elon Musk a fer servir qualsevol publicació dels usuaris que triï el seu xatbot per entrenar el seu model d'IA.
 

Com es desactiva?

Quan s'entra a la configuració de la xarxa social "X" pel navegador --a l'app no surt--, a l'apartat de "privacitat i seguretat" hi ha una nova pestanya anomenada Grok que apareix activada de forma predeterminada.

La nova funció només apareix entrant a X pel navegador, no per l'app (3Cat)

Per desactivar-la, només cal accedir-hi i clicar dins el requadre de color blau per deixar-lo amb el fons negre. També es pot eliminar la conversa amb Grok, segons s'indica al final de tot d'aquest apartat, en un missatge en vermell. 

Per desactivar-la cal anar a Configuració - Privadesa - Compartició de dades (3Cat)

 

 

 

ARXIVAT A:
TwitterInternetProtecció de dadesXarxes socials
Anar al contingut