
Denuncien l'Ajuntament de Palafrugell per la construcció d'un hotel a la cala d'Aigua Xelida
L'entitat ecologista SOS Costa Brava presenta un contenciós administratiu contra el pla que reactiva l'edificació
L'entitat SOS Costa Brava, que engloba diverses associacions ecologistes, porta als tribunals la construcció d'un hotel de 66 habitacions a la cala d'Aigua Xelida de Tamariu, al terme municipal de Palafrugell.
En concret, ha presentat un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'aprovació del Pla de Millora Urbana de l'Hotel d'Aigua Xelida a l'Ajuntament de Palafrugell, al Baix Empordà.
La comissió d'Urbanisme de Girona va suspendre'n la construcció el març de l'any passat, pocs dies després que el consistori admetés a tràmit el projecte.
SOS Costa Brava ha anunciat que emprèn accions judicials aquest dissabte, dia en què la federació ecologista ha celebrat l'assemblea anual.
L'advocat Eduard de Ribot ha criticat que, tot i que els grups es van comprometre a replantejar el projecte, el consistori ha aixecat la moratòria urbanística perquè l'hotel tiri endavant, un canvi de posició que ha qualificat de "vergonya".

De Ribot ha explicat que l'objectiu de la denúncia és "defensar els espais naturals".
"Amb un impacte paisatgístic brutal, afectant una muntanya i una zona forestal, en ple 2025 i emergència climàtica... És inadmissible que l'Ajuntament de Palafrugell continuï destrossant el seu litoral."
El projecte preveu edificar 66 habitacions repartides en quatre blocs al puig la Trona de Tamariu, amb piscina i espai termal en un entorn natural.
Altres construccions conflictives
La federació ecologista també ha fet públic un requeriment dels jutjats que ordena enderrocar els murs del polèmic xalet del Golfet en un termini de tres mesos.
Sobre aquest cas, l'advocat de SOS Costa Brava ha denunciat la manca d'execució de la sentència: "A Palafrugell no es compleixen les sentències".
Segons De Ribot, el consistori palafrugellenc no ha fet efectiva la sentència ferma "després de més de dos anys".

L'entitat denuncia que tant davant del xalet del Golfet com del Castell de Cap Roig no es pot transitar pel camí de ronda.
Per això, reclamen que aquest camí s'obri i s'enretirin les tanques que impedeixen poder passar-hi, així com reparar les escales d'accés a la platja del Golfet.
- ARXIVAT A:
- Medi ambientUrbanisme Ecologia