Formigues a la cuina de les instal·lacions

Denuncien la brutícia i la insalubritat d'un centre que acull 55 menors migrants a Lanzarote

Dues advocades de Lanzarote denuncien per "desprotecció infantil" les deficiències de la Casa del Mar d'Arrecife que acull menors que han arribat en patera a les Canàries

Redacció/AgènciesActualitzat

Llits sense llençols, banys insalubres, cablejat elèctric a la vista i plagues de formigues i paneroles. Així descriuen dues advocades canàries com han de viure un grup de 55 menors arribats en patera i que estan acollits en un centre de Lanzarote.

Les advocades Irma Ferrer i Loueila Sid Ahmad Ndiaye han denunciat davant la Fiscalia i el Defensor del Poble les condicions insalubres en què viuen aquests menors d'edat tutelats pel govern de Canàries i el cabildo de Lanzarote i que estan acollits a la Casa del Mar d'Arrecife.

Les denunciants afirmen que es tracta d'un cas de "desprotecció infantil" i que la direcció del centre "els empeny a viure al carrer en condicions infrahumanes". Alguns menors opten per fugir i viure al carrer.

 

També consten en la denúncia episodis de maltractament, insults i violència contra els menors per part dels responsables del centre.

El govern canari ha externalitzat la gestió de l'acollida de menors migrants a La Casa del Mar d'Arrecife a la Fundació Samu, una entitat amb seu a Sevilla. El centre va obrir les portes l'octubre del 2023.

L'estat d'un dels banys de la casa que acull els menors migrants a Arrecife (3Cat)

El 6 de maig la Fiscalia va inspeccionar la Casa del Mar i ja va apreciar "sèries deficiències" que va posar en coneixement de la Direcció General de Protecció a la Infància del govern de Canàries. En aquell moment, els responsables del centre van dir que el tancarien 15 dies més tard.

Segons el Departament de Benestar Social del govern de Canàries, fa temps que tenen previst eliminar la Casa del Mar com a seu d'acollida de menors, però que no ho han pogut fer fins ara per la manca d'espais per atendre la gran quantitat de persones que arriben a les Canàries en patera.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsMenorsLes Canàries
Anar al contingut