Jair Domínguez, Judith Martin i Toni Soler asseguts al plató de l'"Està Passant" durant el gag sobre la Mare de Déu del Rocío
Jair Domínguez, Judith Martin i Toni Soler durant el gag a l'"Està Passant" de TV3 dimarts 4 d'abril (CCMA)

Denuncien el programa "Està Passant" de TV3 pel gag sobre la Mare de Déu del Rocío

La denúncia va dirigida contra Toni Soler, Jair Domínguez i Judith Martin i l'ha presentat la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians

La Fundació Espanyola d'Advocats Cristians ha presentat una denúncia contra Toni Soler, Jair Domínguez i Judith Martin, els periodistes i l'actriu que van participar en el gag sobre la Mare de Déu del Rocío emès al programa "Està Passant" de TV3. Els denunciants consideren que ha estat un atac contra els sentiments religiosos. Per la seva part, TV3 defensa que el gag és un símptoma de qualitat democràtica. Assegura que la cadena ha fet sempre humor per damunt de tot, i ho continuarà fent.

Aquesta polèmica acapara les declaracions polítiques els últims dies enmig del clima preelectoral. A preguntes dels periodistes, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que no alimentarà una polèmica que no és sobre els límits d'humor, sinó que s'ha traslladat a una dinàmica política i ha mostrat el seu respecte pel fet religiós i les creences de cadascú.

El gag del programa "Està passant' de TV3 es va emetre el 4 d'abril i consistia en una entrevista a l'actriu Judit Martín disfressada de Mare de Déu del Rocío:

La Conferència Episcopal Tarraconense s'ha pronunciat aquest dimarts sobre el gag del programa "Està passant" de TV3 en què una humorista simulava ser la Verge del Rocío. L'Església catalana manifesta el seu "rebuig" davant d'una paròdia que considera que "fereix la sensibilitat de moltes persones" i, particularment," la de tots els creients que, sota aquesta advocació de la Verge Maria, guarden la seva fe i les seves tradicions religioses". 

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que no ha vist el gag de TV3 sobre la verge del Rocío de Sevilla, però ha fet una crida a mantenir el "respecte i la consideració" sobre "qüestions que tenen a veure amb sentiments religiosos i ideològics, es comparteixin o no". A preguntes de la premsa a Granada, ha evitat pronunciar-se sobre possibles actuacions contra TV3.

La Junta d'Andalusia ja ha assegurat que presentarà una queixa formal a la Federació d'Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA). En declaracions a RTVA aquest diumenge, el conseller de Presidència andalús, Antonio Sanz, ha considerat un "atac" i un "afrontament" l'escena i ha acusat la Generalitat de "dividir". 

 

ARXIVAT A:
ReligióTv3Televisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut