Banyistes a la cala d'Hort, considerada un espai natural protegit (EPTV/Germán Lama)

Denuncien el DJ Diplo per una festa il·legal en una cala protegida d'Eivissa

El músic va organitzar una sessió a cala d'Hort, davant dels illots es Vedrà i es Vedranell, una activitat prohibida en aquesta zona, protegida per la UE

Actualitzat

La policia local de Sant Josep de sa Talaia, a Eivissa, investiga una sessió musical celebrada pel DJ nord-americà Diplo, dilluns passat, a cala d'Hort, un paratge natural protegit per la Unió Europea on aquesta mena d'activitats estan prohibides.

El músic, que actuava al vespre a la discoteca Pachá, va organitzar una sessió a la platja, davant dels illots es Vedrà i es Vedranell, que va aplegar centenars de persones convocades per les xarxes socials. L'Ajuntament, veïns i entitats del municipi han condemnat la iniciativa, alguns directament amb queixes a l'Instagram de l'artista, on li han demanat "respecte":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by diplo (@diplo)

 

L'Ajuntament estudiarà accions legals quan tingui l'informe policial

L'Ajuntament ha publicat un comunicat de condemna d'aquesta "sessió il·legal al mirador de cala d'Hort" on recorda que es tracta d'un paratge protegit per la UE a través de la Xarxa Natura 2000, "a més d'una àrea natural d'especial interès, entre altres figures de protecció ambiental".

I alerta que aquest tipus d'activitats en àrees vulnerables representen, a més d'una amenaça per a l'entorn, un risc d'incendis, problemes de soroll, residus i un perill per a la integritat dels assistents.

L'Ajuntament adverteix que activitats il·legals com aquest concert posen en perill la zona i la gent que hi participa (EPTV/Germán Lama)

El consistori aprofita per demanar a la patronal "seny amb la contractació d'aquells que no respecten les normatives i que, com ha passat en la sessió del DJ Diplo, posa en perill el model" d'oci que vetlla per la convivència amb els veïns.

La policia està investigant els possibles delictes que es van cometre en la sessió il·legal del DJ Diplo (EPTV/Germán Lama)

Finalment, anuncia que la policia està investigant els fets "i tots els possibles delictes en els quals s'hagi pogut incórrer per poder actuar en conseqüència".

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientMúsicaIlles Balears
Anar al contingut