Denuncien agressions homòfobes constants d'un veí de Miami Platja

El cas arribarà a judici i els afectats reclamen més sensibilitat per part de la policia local

RedaccióActualitzat

Una parella de Saragossa que estiueja a Miami Platja, a Mont-roig del Camp, ha denunciat les agressions homòfobes d'un home gran que fa tres anys que els insulta de manera recurrent. El cas arribarà a judici i ha posat en entredit l'actuació de la policia local.

A més de la denúncia pública, fa uns dies van decidir recórrer a la policia, després que els perseguís amb el cotxe insultant-los, com mostra un vídeo que han penjat a les xarxes:


Quan la parella va anar fins a la comissaria per denunciar els fets, que van passar el 9 d'agost, es van trobar que només hi havia un agent. I hi van arribar al mateix temps que l'home denunciat.

Els afectats es queixen que ell va rebre millor tracte, cosa que la policia nega. David Marqués, caporal de la policia local de Mont-roig del Camp, ha explicat a TV3 la seva versió: "Quan intentem separar les parts, el company agafa el que està més alterat, per intentar tranquil·litzar-lo i reduir el nivell de confrontació. A les altres persones, que estan més tranquil·les, els diu que esperin fora, que arribarà una patrulla que els atendrà."


Denúncia als Mossos

Després d'això, la parella va decidir anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cambrils i posar la denúncia allà. Van demanar una ordre d'allunyament, però en la vista prèvia el jutge no els hi va concedir.

En nom seu, ha protestat l'associació LGBTIQ+ Okay Productions, que presideix Roger Font Montornès: "Si no sancionen aquest senyor, continuarà agredint les víctimes, que tenen por de tornar a casa seva, un apartament on van a l'estiuperquè no tenen la garantia de poder estar segures en aquell espai."


Judici d'aquí tres mesos

Al novembre es farà un judici per una falta lleu d'amenaces i injúries, però l'entitat que els representa creu que caldria actuar abans, davant un fet que no és aïllat, i interposarà un recurs perquè considera que es tracta d'una falta greu, en aplicació de la Llei 19/2020, del 30 de desembre, d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació.

També han demanat als ajuntaments que les policies locals tinguin protocols específics que determinin com s'ha d'actuar en aquests casos, "donat l'impacte emocional que suposa per a les persones agredides".

Les víctimes també s'han posat en contacte amb l'Observatori Contra l'LGTBIfòbia, per rebre assessorament jurídic, i amb el SAI LGBTI+ de la Generalitat, un servei integral per prevenir l'LGBTI-fòbia i donar resposta a les situacions de discriminació.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut