Pere López, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
El judici ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona (Pere López, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons)

Demanen setze i vuit anys de presó per a les acusades de matar una noia a Cornellà de Llobregat el 2020

Els fets van passar després d'una baralla a la sortida d'una discoteca

Redacció/Agències

Aquest dilluns ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici a dues joves acusades de matar-ne una altra de 19 anys a ganivetades després d'una discussió a la sortida d'una discoteca de Cornellà de Llobregat l'any 2020.

Un jurat popular serà l'encarregat d'avaluar uns fets pels quals la Fiscalia demana vuit i setze anys de presó per a les dues acusades.

Els fets van passar el 28 de juny del 2020, quan, poc després de les sis del matí, les dues encausades presumptament van agredir la víctima a la sortida de la discoteca Capitol de Cornellà, després que totes tres haguessin mantingut un "altercat violent previ".

Segons consta a l'escrit d'acusació, en un primer moment, les acusades van pegar a la víctima. Posteriorment, una de l'elles "va reforçar l'actuació criminal" clavant a la víctima dues punyalades amb una arma blanca que van resultar mortals.

Després d'apunyalar la jove, les dues acusades van fugir del lloc.
 

Detingudes al cap d'uns mesos

El 16 de setembre del 2020, els Mossos d'Esquadra van detenir una de les acusades a Canyelles, mentre que l'altra es va lliurar un dia més tard a la policia a la comissaria de Cornellà de Llobregat. 

Pels fets, el ministeri públic acusa les dues joves d'un delicte d'assassinat amb traïdoria, encara que aplica l'atenuant de reparació del dany. Per a l'executora de les punyalades mortals, la Fiscalia demana setze anys de presó i per a l'altra acusada, vuit anys.

En concepte de responsabilitat civil, la Fiscalia sol·licita, a més, una indemnització de 100.000 euros per a cadascun dels progenitors de la víctima i de 40.000 euros per al seu germà.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut