Imatge del vídeo on se'l veu cantant la polèmica cançó
Imatge del vídeo on se'l veu cantant la polèmica cançó

L'alcalde que va fer apologia de la violació a menors es disculpa, però no dimiteix

L'alcalde, que va cantar en públic durant les festes una cançó en què es vanta d'abusar d'una nena, al·lega que era un càntic tradicional de les festes del poble

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Vita, Àvila, Antonio Martín Hernández, ha demanat perdó, amb la boca petita, després que el PP l'hagi expulsat del partit per fer apologia de la pederàstia i la violació.

Tot plegat després de l'enrenou que s'ha generat pel vídeo que s'ha fet viral a les xarxes, on se'l veu cantant dalt d'un escenari, durant les festes del poble, una cançó polèmica amb una lletra pederasta ben explícita que parla de com abusa d'una menor. 

En un vídeo, Martín ha demanat perdó, "si algú s'ha ofès" i assegura que la cançó es "cantava tradicionalment a les festes de Vita". Diu, a més, que sempre ha respectat les dones, les nenes i els nens, però assegura que, per l'impacte que ha tingut la cançó, no la tornarà a cantar. 

"Una gràcia surt cara. L'havia cantat sent un nen i sense ser alcalde, quan no hi havia xarxes socials. Algun cop a alguna noia no li va agradar."

Tanmateix, l'alcalde ha dit que, per ara, no pensa dimitir del seu càrrec encara que el PP l'hagi expulsat del grup municipal per la lletra pederasta de la cançó.

"Me encontré una niña sola en el bosque, la cogí de la manita y me la llevé a mi camita. Le subí la faldita y le bajé la braguita."

En el vídeo es veu l'alcalde animant el públic a cantar la cançó, però davant l'escassa interacció dels assistents els etziba: "¡Qué sosos estáis, ponedle más energía!"

Després de cantar nombrosos cops la tornada, l'alcalde va acabar amb gestos obscens i fragments no menys deplorables, com "La eché el primer caliqueño. La eché el segundo caliqueño. En el tercero ya no hay quien lo eche, ya no queda leche".

Aquest dilluns el PSOE i Podem n'havien demanat el cessament immediat

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha afirmat que és intolerable que representants públics tinguin aquests comportaments i es va dirigir directament al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo perquè mogués fitxa, assegurant que el vídeo fa venir "ganes de vomitar" i que no es pot tolerar aquesta cultura de la violació.


L'escena també ha generat la repulsa del PSOE, que, en un comunicat, ha criticat aquest vídeo "vomitiu" i va exigir al PP l'expulsió de l'alcalde del partit immediatament.


La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha anunciat a través de la xarxa X que el ministeri estudiarà "totes les mesures possibles" contra l'alcalde per promoure "la cultura de la violació" i "les violències contra la infància". Rego ha qualificat el vídeo de "repugnant" i ha reivindicat "tolerància zero".

L'alcalde, Antonio Martín Hernández, que no és afiliat del PP, va ser escollit també alcalde de la població el 2019 per Vox. Martín assegura que no volia ofendre i que no tornarà a cantar la cançó. Diu que ha rebut el "suport dels veïns" i que no pensa dimitir "de moment".

ARXIVAT A:
PPPederàstia
Anar al contingut