Aldarulls al voltant de la plaça Urquinaona de Barcelona el 18 d'octubre (Reuters/Albert Gea)

Demanen 6 anys de presó per intentar cremar un contenidor als aldarulls de Barcelona

Almenys hi ha 6 persones empresonades a Catalunya pels aldarulls postsentència i una més a Madrid

RedaccióActualitzat

Primera petició de presó de la Fiscalia per a un dels detinguts pels aldarulls de després de la sentència del procés. La Fiscalia demana sis anys de presó per a un home nord-americà a qui la Guàrdia Urbana hauria enxampat encenent un contenidor.

Els fets van passar el matí del 18 d'octubre, a Barcelona, prop de les mobilitzacions convocades per la vaga general. Des d'aleshores està en presó preventiva.

 

La Fiscalia admet en el seu escrit que el processat no va aconseguir el seu propòsit d'incendiar els contenidors, a causa de la intervenció de la Guàrdia Urbana, però adverteix que, si ho hagués fet, hauria provocat "un greu risc" als concentrats, a causa de les "dificultats d'evacuació que presentaven les vies d'accés a la ciutat en aquell moment".

Asseguren també que l'acusat va intentar cremar una paperera situada a les proximitats de la confluència entre la Gran Via i el carrer Aribau de la capital catalana, "sense que consti que en causés deteriorament".

Posteriorment, prossegueix l'escrit, el processat es va introduir en un contenidor situat al carrer Pelayo de Barcelona i va calar foc a uns rotllos de paper higiènic amb la intenció d'incendiar-lo.

"En el moment de la detenció se li va intervenir un encenedor a la butxaca, set més a l'interior de la seva ronyonera i una motxilla en la qual portava un pot de pintura taronja i diversos fulls amb anotacions, claus i noms relacionats amb xarxes socials"

 

L'escrit també demana que pagui una indemnització de 489 euros pels danys causats al contenidor i una multa de 7.200 euros.

El detingut està acusat dels delictes de desordres públics i danys per incendi.  Els advocats d'Alerta Solidària que l'assisteixen asseguren que és innocent.

Almenys hi ha 5 persones més empresonades a Catalunya pels aldarulls postsentència i una més a Madrid.

 

Les protestes que hi va haver després de saber-se la sentència del judici del procés van acabar amb 202 detinguts a Catalunya, 31 dels quals van entrar a la presó, amb data del 22 d'octubre.

ARXIVAT A:
Judici procésFiscalia General de l'Estat
Anar al contingut