Disney assegura que té els drets d'imatge de l'actor (Wikipedia - Domini públic)

Demanden Disney per ressuscitar digitalment l'actor Peter Cushing a "Rogue One" de Star Wars

El productor Kevin Francis, amic íntim de Cushing, acusa Disney d'incomplir un contracte en què l'actor britànic, mort fa 22 anys, prohibia reproduir la seva imatge com a Grand Moff
Redacció/Europa Press Actualitzat
TEMA:
Cinema

La resurrecció digital de Peter Cushing 22 anys després de la seva mort per a la pel·lícula "Rogue One: A Star Wars Story" li podria sortir cara a Disney. Vuit anys després de l'estrena del film, han demandat la companyia per utilitzar la imatge de Cushing. En concret, la del personatge de Grand Moff Tarkin a la pel·lícula original de Star Wars, que l'actor va interpretar.

Estrenada el 2016, "Rogue One" relatava com un esquadró de l'Aliança Rebel traçava un pla per robar els plànols amb què, més tard, Luke Skywalker destruiria, al final de l'Episodi IV, l'Estrella de la mort. 

Gràcies als avenços de la tecnologia, Lucasfilm va poder ressuscitar Cushing com a Tarkin, agafant com a base digital per al seu físic l'actor Guy Henry, i incloure'l així en una escena del film protagonitzat per Diego Luna.

Ara, segons diaris britànics com The Telegraph, el productor Kevin Francis, fundador de Tyburn Film Productions i íntim amic de Cushing, ha decidit demandar Lucasfilm i la productora Lunak Heavy Industries perquè entén que infringeixen un contracte signat amb l'intèrpret britànic uns anys abans de morir. 

Francis assegura que té un document on Cushing prohibia utilitzar la seva imatge en futures produccions sense l'autorització expressa del seu amic productor.
 

Disney planta cara

Disney ha plantat cara a aquesta acusació al·legant que tenen el contracte de drets d'imatge que Cushing va firmar el 1977 quan va rodar "Una nova esperança". Així doncs, el cas ha acabat al Tribunal Superior de Londres.

Més enllà d'encarnar Tarkin a l'Episodi IV, Cushing ha interpretat altres personatges il·lustres al llarg de la seva extensa carrera cinematogràfica. Entre els més recordats hi ha l'estrambòtic Doctor Who, a qui va interpretar dues vegades, o Sherlock Holmes.

ARXIVAT A:
Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut